Fotorecept | Celozrnný koláč naslano

Zdieľajte recept

Fotorecept | Celozrnný koláč naslano

By 5. august 2016

Kto ma sledujete tuto na blogu už dlhší čas, určite ste si všimli moju pasiu v slaných koláčoch.
O to viac som sa potešila, keď som videla novú sériu seriálu Slovenskp chutí, s časťou, kedy dievčatá boli v Kolárove.
Mletú papriku pridávam veľmi rada do jedál, takže po vzhliadnutí tejto časti bolo rozhodnuté, čo sa bude na druhý deň u nás doma variť, resp. piecť. Ak si chcete tento tradičný recept mnou zľahka upravený pripraviť, nech sa páči, poďte sa pozrieť na zoznam surovín...

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Na začiatok si pripravte kvások. Vo vlažnom mlieku si rozmiešajte cukor, rozdrobte droždie a na teplom mieste nechajte cca 15 minút vykysnúť.Celozrnný koláč naslano
  2. V miske si pripravte ostatné suroviny- obe múky, štipku soli a masť.Celozrnný koláč naslano
  3. Pridajte aj vykysnutý kvások.Celozrnný koláč naslano
  4. Z takto pripravených surovín si vypracujte/alebo robotom nechajte vypracovať hladké cesto.Celozrnný koláč naslano
    Celozrnný koláč naslano
  5. Prikryte ho utierkou a nechajte vykysnúť 45 minút na teplom mieste.
  6. Pripravte si zapekaciu misu alebo pekáč, kde chcete koláč piecť a vytrite si ju olejom.
  7. Na dno si rozložte cesto. V olivovom oleji rozmiešajte papriku.Celozrnný koláč naslano
  8. Na rozložené cesto natrite kyslú smotanu a osoľte.Celozrnný koláč naslano
  9. Pridajte paprikovú pastu.Celozrnný koláč naslano
  10. Na vrch nasypte nadrobno pokrájanú klobásku a jarnú cibuľku.Celozrnný koláč naslano
    Celozrnný koláč naslano
  11. Takto pripravený koláč nechajte podkysnúť pred pečením ešte cca 15 minút.
  12. Potom dajte piecť do rúry na cca 35 minút do krásnohneda.
  13. Takto pripravený a upečený koláč môžete ihneď podávať. My sme si ho rozdelili na dve časti- na obed sme si ho dali ešte taký parádny teplý a na večeru na studeno so šalátom.

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.          
Celozrnný koláč naslano
Celozrnný koláč naslano

Môj blog: www.foodependence.blogspot.sk


Kontakt na mňa: blog.foodependence@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>