NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Domáca parená knedľa
Domáca parená knedľa
Recept Domáca parená knedľa
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   26.8.2016

Domáca parená knedľa

Na blogu už mám recept na domácu kysnutú knedľu, ale tá je varená, tak som ju teraz skúsil pripraviť v pare a neľutujem.

Suroviny
500 g
polohrubá múka
350 ml
mlieko
5 g (alebo 20 g čerstvého)
sušené droždie
1 ks
vajce
1 ČL
soľ
štipka cukru
na potretie hotovej knedle
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si kvások s asi 50 ml teplého (nie horúceho) mlieka som osladil cukrom, stačí pol malej lyžičky.
  2. Pridal som sušené droždie a poprášil múkou (1-2 pol. lyžice) a nechal 20 minút v malej zavretej miske.
  3. Po 20 minútach už penil a bolo vidieť, že droždie pekne pracuje.
  4. Potom som už nechal pracovať robot, 500g polohrubej múky som preosial, pridal vlažné mlieko, soľ, jedno vajce a kvások.
  5. Po 10-15 minútach som vypracované cesto poprášil múkou a zakryl čistou utierkou. Takto narástlo po hodinke v teple (cesto vykysne aj v chladničke, len mu to dlhšie trvá. Pozor na prievan, ten mu vadí).
  6. Cesto som rozdelil na polovicu, z jednej som na pomúčenej doske vytvaroval knedľu a nechal zakryté na papieri na pečenie podkysnúť asi 30 minút.
  7. Z druhej polovice budú buchty na pare.
  8. V oválnom hrnci som nechal zovrieť vodu, potom som na dierovanú podložku preložil podkysnutú knedľu aj s papierom na pečenie, zakryl pokrievkou a na slabom plameni som nechal pariť 20 minút...neodkrývajte, lebo vám knedľa spadne a nebude nadýchaná.
  9. Po 20 minútach som odkryl, knedľu popichal špajdlou, preložil na podnos a natrel maslom, nechal som ju odkrytú odpočívať.
  10. Podával som s údeným hovädzím jazykom a kôprovou omáčkou...dobrú chuť :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár