NajRecept.sk Pečivo Banánový chlieb
Banánový chlieb
Recept Banánový chlieb
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   4.8.2016

Banánový chlieb

Ak máte doma veľmi prezreté banány, upečte si tento koláčik. Je to jednoduchý múčnik, ktorého jednoduchosť prípravy a nenáročné suroviny vás určite oslovia. Ani mixér nemusíte zapínať a máte raz-dva upečené. Krásna chuť za banánmi a nasekané oriešky, ktoré vám jemne chrupkajú pod zubami, sú skvelou kombináciou, ktorú si zamilujete. S pohárom mlieka, so šálkou čaju, môžete podávať na raňajky alebo na olovrant. Tak pozrite sa ako nato. Rozmer formy je 30 x 11 x 6 cm

Suroviny
4 ks (prezreté)
banány
3/4 šálky
hnedý cukor
1 a 1/2 šálky
polohrubá múka
1 ČL
sóda bicarbona
1 ks (veľké)
vajce
50 g (roztopené)
maslo
100 g (podľa vlastného výberu, môže byť aj mix)
pekanové orechy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Banány olúpeme a dáme ich do misy. Popučíme vidličkou.
  2. Pridáme cukor, vajíčko a dobre premiešame.
  3. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s sodabicarbonou.
  4. Dobre premiešame, aby sme nemali v ceste hrčky.
  5. Potom pridáme rozpustené, vychladené maslo a nakoniec nadrobno posekané orechy.
  6. Zakaždým dobre premiešame.
  7. Vylejeme do pozdĺžnej formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 175 °C asi 55 - 60 minút. Kontrola špajlou.
  8. Múčnik necháme dobre vychladnúť a môžeme jemne poprášiť práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár