Zeleninové risotto

Zdieľajte recept

Zeleninové risotto

By 21. júl 2016

K0rémové risotto s Ajvarom, stonkovým zelerom, chilli lupienkami, čerstvou bylinkou a parmezánom.

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Na masle a olivovom oleji som orestoval cibuľu a cesnak.
  2. Po chvíľke som pridal ryžu Arborio, na risotto je jedna z najlepších a chvíľku som ju restoval (4 min).
  3. Potom som ju dochutil čerstvo mletým čiernym korením, soľou a mletým chilli.Zeleninové risotto
  4. Pridal som k nej Ajvar a potom to začalo. Podliať horúcim zeleninovým vývarom a miešať, podliať a miešať, podliať a miešať, to preto, aby sa z ryže uvoľnil škrob, risotto je potom pekne krémové, takže celé je to o postupnom podlievaní a miešaní.Zeleninové risotto
  5. Trvá to cca 18-20 minút.
  6. Asi 5 minút pred koncom som pridal nakrájané lístky čerstvej šalvie a stonkový zeler.

Zeleninové risotto

 

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>