NajRecept.sk Mäso Kuracie kúsky v pikantnej omáčke
Kuracie kúsky v pikantnej omáčke
Recept Kuracie kúsky v pikantnej omáčke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   29.7.2016

Kuracie kúsky v pikantnej omáčke

Aby som bol presný, v sladko pikantnej omáčke na kukurici s maslom a stonkovým zelerom. Dnes máme doma výročie, rovných 25 rokov a tak ako je to s manželstvom, je to aj s týmto jedlom. Sladké, pikantné, šťavnaté, korenené, chutné..a tak to má byť :)

Suroviny
bez kosti a bez kože
kuracie stehná
chilli
čierne mleté korenie
kurkuma
mletý cesnak
mletý zázvor
soľ
hladká múka
cubuľa
cesnak
drvené paradajky
med
petržlenová vňať
(pikantná)
papriková pasta
bravčová masť
stonkový zeler
kukurica
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Začal som kuracím mäsom, nakrájal som ho na hrubšie rezance, osušil som ho a okorenil (chilli, čierne mleté korenie, kurkuma, mletý cesnak, mletý zázvor, soľ, hladká múka) mäso som nechal odležať v chlade hodinku.
  2. Potom som ho nechal pri izbovej teplote ešte 45 minút odpočinúť a vypražil som ho na bravčovej masti (cca 5 min. z každej strany).
  3. Nakrájanú cibuľu som orestoval na masle, pridal som hrsť stonkového zeleru, dochutil som soľou a čiernym korením.
  4. Po chvíľke som pridal konzervu drvených paradajok, pálivú paprikovú pastu. Dusil sm ju (tú omáčku) asi 12 minút, potom som ju rozmixoval, dochutil medom a čerstvou petržlenovou vňaťou. Má byť sladká a pikantná zároveň.
  5. Vložil som do nej osušené kuracie kúsky a nechal marinovať, pokiaľ sa na masle neorestovala kukurica so stonkovým zelerom, dochutená soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Trvalo to asi 7 minút.
Podával som s láskou a príborom ale dobré bude aj suché biele víno...dobrú chuť :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár