Fotorecept | Briošky

Zdieľajte recept

Fotorecept | Briošky

By 28. júl 2016

Briošky. Mäkučké a jemne sladké. Áno, sú presne také, ako ich opísala Aďka vo svojom recepte na MMB. Odkedy som ich vyskúšala, piekla som ich už mnohokrát. Sú naozaj výborné a rovnako výborný je aj recept. Ešte nikdy sa nestalo, aby sa briošky podľa tohto receptu nevydarili. Ak si kliknete na pôvodný recept, Aďka ho krásne nafotila aj popísala. Tí, ktorí ma poznajú vedia, že uverejňujem recepty iba mnou odskúšané. Tento je mnohokrát odskúšaný a veľmi rada posúvam ďalej.

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Asi 100 ml mlieka odoberieme z celkového množstva a zohrejeme s 1 PL cukru.
  2. Mlieko nesmie byť horúce (príliš horúce mlieko zaparí droždie a to by nám nevykyslo).
  3. Do teplého mlieka rozmrvíme droždie, jemne poprášime múkou a prikryjeme.
  4. Necháme podkysnúť na teplom mieste.
  5. Múku preosejeme do misky, pridáme soľ, zvyšok cukru a premiešame.
  6. Pridáme nakysnuté droždie, zvyšok zohriatého mlieka, vajíčka, rozpustené (ochladené) maslo a varechou vymiešame cesto.
  7. Cesto je redšej konzistencie. Keď je cesto dobre vypracované, prikryjeme ho čistou utierkou a necháme minimálne 1 a 1/2 hod. nakysnúť na teplom mieste.
  8. Nakysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Jednu vrátime späť do misy.
  9. Cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske na veľkosť 30 x 40 cm a radielkom (samozrejme môžeme aj nožom) narežeme na zhruba 4 cm pásiky.Briošky
  10. Malo by ich byť 10 kusov. Začneme stáčať. Briošky
  11. Točíme dovnútra špirálu (slimáčiky) a koniec zospodu vopcháme do stredu slimáčika.
    Briošky
    Briošky
  12. Prstami upravujeme, formujeme cesto.
  13. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ich ešte 20 - 30 minút podkysnúť.
  14. Pripravíme si vajíčko na potretie.
  15. Nakysnuté briošky potrieme našľahaným cukrovým vajíčkom.
  16. Posypeme makom (sezamom) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 10 minút.Briošky
  17. Správne upečené briošky ak poklepeme po vrchu vydávajú dutý zvuk. Ihneď po vybratí z rúry ich potrieme mliekom.
  18. Rovnako postupujeme s druhou polovicou cesta.
  19. Necháme vychladnúť.

Z tejto dávky vyjde 20 kusov chutných sladkých briošiek.


BrioškyBriošky Briošky

 

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>