Pavlova jahodová torta

Zdieľajte recept

Pavlova jahodová torta

By 2. jún 2016

Pavlova torta je absolútne nenáročná na prípravu a výsledok je božský. Neobsahuje ani zrnko múky, takže ak máte bezlepkovú diétu alebo ste múku vyradili z jedálnička, túto tortu si obľúbite. Tá jemná chrumkavá škrupinka je najlepšia :)

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Ako prvé si vyšľaháme bielka, do ktorých postupne pridávame práškový cukor. Šľaháme, kým nedostaneme lesklú tuhú penu (cca 6 min).
  2. Pridáme lyžičku škrobu a octu a opäť šľaháme cca 2 minúty.
  3. Na plech si uložíme papier na pečenie. Rúru zapneme na 120 °C.
  4. Penu si dáme do vrecka na zdobenie a nanesieme na papier na pečenie. Okraje by mali byť hrubšie a stred hladký (ak nemáte vrecko na pečenie, postačí lyžica).
  5. Dáme sušiť na 110 minúť. Počas toho rúru neotvárame.
  6. Rúru vypneme a necháme vnútri ešte 30 minút. Necháme vychladnúť.
  7. Keď vychladne, nanesieme na vrch vyšľahanú smotanu.
  8. Zdobíme jahodami a čučoriedkami (prípadne iným ovocím podľa chuti).

Pavlova jahodová torta

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>