NajRecept.sk Torty Pavlova jahodová torta
Pavlova jahodová torta
Recept Pavlova jahodová torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
barborka    ·   2.6.2016

Pavlova jahodová torta

Pavlova torta je absolútne nenáročná na prípravu a výsledok je božský. Neobsahuje ani zrnko múky, takže ak máte bezlepkovú diétu alebo ste múku vyradili z jedálnička, túto tortu si obľúbite. Tá jemná chrumkavá škrupinka je najlepšia :)

Suroviny
5 ks
bielka
250 g
práškový cukor
1 ČL
kukuričný škrob
1 ČL
ocot
2 kelímky (33
)%Smotana na šľahanie
čerstvé
jahody
čerstvé
čučoriedky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ako prvé si vyšľaháme bielka, do ktorých postupne pridávame práškový cukor. Šľaháme, kým nedostaneme lesklú tuhú penu (cca 6 min).
  2. Pridáme lyžičku škrobu a octu a opäť šľaháme cca 2 minúty.
  3. Na plech si uložíme papier na pečenie. Rúru zapneme na 120 °C.
  4. Penu si dáme do vrecka na zdobenie a nanesieme na papier na pečenie. Okraje by mali byť hrubšie a stred hladký (ak nemáte vrecko na pečenie, postačí lyžica).
  5. Dáme sušiť na 110 minúť. Počas toho rúru neotvárame.
  6. Rúru vypneme a necháme vnútri ešte 30 minút. Necháme vychladnúť.
  7. Keď vychladne, nanesieme na vrch vyšľahanú smotanu.
  8. Zdobíme jahodami a čučoriedkami (prípadne iným ovocím podľa chuti).
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár