Jahodová torta s mascarpone

Zdieľajte recept

Jahodová torta s mascarpone

By 11. jún 2016

Torta pre oslávenca mala veľký úspech a to aj napriek tomu, že obsahuje len zrnko múky a cukru. Pochutnali si všetci a ja som ich s láskou a potešením sledovala :)

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Do žĺtok pridáme steviu a premiešame (šľahať nemusíme, cukru je tam málo takže ani nenapenia)
  2. Bielka vyšľaháme, postupne pridávame po 1 PL vody (dokopy pridáme 4 PL, na každé vajíčko jednu)
  3. Žĺtka primiešame do snehu a pridávame pomaly zmes orechov a kypriaceho prášku.
  4. Jemne premiešame aby sa ingrediencie spojili.
  5. Do formy si dáme papier na pečenie a kraje potrieme maslom, vylejeme zmes.
  6. Dáme piecť na 180°C na 15 minút. Na kontrolu pichneme špajlou.
  7. Necháme vychladiť.
  8. Vyšľaháme smotanu, postupne ju pridávame do mascarpone.
  9. Nastrúhame citrónovú kôru pre vôňu.
  10. Krém natrieme na vychladený korpus.
  11. Ozdobíme jahodami resp. čímkoľvek, čo máte poruke. Kreativite sa medze nekladú :)

Jahodová torta bez cukru 2
Jahodová torta bez cukru 1

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>