NajRecept.sk Cestoviny Fotorecept | Zapečené cestoviny s tuniakom a bešamelom
Fotorecept | Zapečené cestoviny s tuniakom a bešamelom
Fotorecept | Zapečené cestoviny s tuniakom a bešamelom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   2.6.2016

Fotorecept | Zapečené cestoviny s tuniakom a bešamelom

Cestoviny mám veľmi rada na všetky spôsoby a čím jednoduchšie, tým lepšie. Dnes som ich varila podľa časopisu a veru, boli dobré. Taká rýchlovka z jedného hrnca :) Ingrediencie sú pre 4 osoby.

Suroviny
400 g
cestoviny
4 ks (nakrájané na kolieska)
jarná cibuľka
170 g (konzerva, bez šťavy)
kukurica
100 g (mrazený)
hrášok
2 x 185 g (konzerva, scedený)
tuniak
100 g (nastrúhaný)
syr

Bešamel

2 PL
maslo
2 - 3 PL
hladká múka
600 ml
mlieko
1 ČL
dijonská horčica
(podľa chuti)
citrónová šťava
(podľa chuti)
cukor
(podľa chuti)
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov.
  2. Medzitým v rajničke roztopíme maslo, poprášime ho múkou a urobíme zásmažku.
  3. Po malých dávkach zašľahávame mlieko, aby sa nám vytvorila hladká omáčka.
  4. Chvíľu ju povaríme, potom odstavíme a vmiešame horčicu. Jemne dochutíme cukrom a citrónom (dala som aj chilli vločky).
  5. Scedené cestoviny vrátime do hrnca, pridáme omáčku s horčicou, cibuľku, kukuricu, mrazený hrášok a tuniaka.
  6. Dobre premiešame a vložíme do vymastenej zapekacej misky.
  7. Povrch uhladíme, posypeme syrom a zapekáme. 15 - 20 minút. Ja som tuniaka nahradila pečeným kuracím mäsom, ktoré nám ostalo z nedeľného obeda, pre zvýraznenie chuti som na vrch poukladala filety z ančovičiek.
  8. Cestoviny sú hotové, práve vytiahnuté z rúry.
  9. Necháme trochu vychladnúť a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár