Fotorecept| Pizza v domácich podmienkach

Zdieľajte recept

Pizza v domácich podmienkach

By 24. máj 2016

Receptov na pizzu nájdete všade asi X+1. Každý z vás už určite počul takú tú vetičku "skús tento recept, ten je zaručene najlepší."
Ja som vyskúšala recept od Jamieho, z jeho kuchárskej knihy Jamie Oliver- Jamie po taliansky. Kúpila som ju ešte dávnejšie na bazoši, prelistovala som ju a odložila do police, však sa k nej raz vrátim. A áno, vrátila som sa, v rámci mojej videokategórie Jedna kuchárska kniha-X receptov.
No, čo som sa, okrem iného naučila je, že aj keď máte naozaj neprekonateľnú chuť na pizzu, nerobte ju v 37 stupňoch ako dnes ja. Proste mala som veľmi blízko k bodu varu. Nakoniec som to zvládla a vznikli dve menšie umelecké dielka- dve menšie pizze s dvoma topingami, ako to Jamie v knihe nazval...

Ingrediencie

Postup prípravy

Rajčinový základ 

Rajčinový základ som si pripravila tak podľa seba viac menej.

  1. V smoothie makeri necháme rozmixovať rajčiny, papriku, trošku cesnaku a na panvici.
  2. Necháme variť cca 20 minút. Ak nemáte smoothie maker, nechajte proste nadrobno pokrájané rajčiny, papriku a cesnak prejsť v panvici varom 20 minút.

Cesto

  1. V mise robota si zmiešame obidve múky.Pizza v domácich podmienkach15
  2. V teplej vode rozmiešame cukor.
  3. Pridáme sušené droždie a 15 minút necháme pracovať na teplejšom mieste.
  4. Po 15 minútach kvások prelejeme do misy a necháme robota cesto miešať 10 minút.Pizza v domácich podmienkach15
  5. Ak nechcete cesto spracovať v robote, postačia vám samozrejme vaše ruky. Takto pripravené cesto posypeme zľahka múkou, prikryjeme utierkou a na 15 minút necháme oddýchnuť. Môj prvý poznatok- asi prvýkrát sa mi stalo, že som do cesta nemusela pridávať navyše žiadnu múku. Cesto sa krásne vypracovalo, bez zbytočného lepenia.Pizza v domácich podmienkach15
  6.  Rúru necháme vyhriať na 250 stupňov. Môj druhý poznatok- ani som nevedela, že to moja rúra vie, až na toľko stupňov.
  7. Cesto rozdelíme na dve časti. Buď ho vyvaľkáme alebo rozťahujeme rukami do požadovanej hrúbky- ako máte radi, alebo úplne natenko, alebo nahrubo. Ja som šla do takéto zlatého stredu.  Pizza v domácich podmienkach15  Pizza v domácich podmienkach15

Príprava cuketovej pizze

  1. Na roztiahnuté cesto vrstvime jednotlivé časti- rajčinový základ, cuketu (osoľte a okoreňte), pikantný salám, potrhanú mozzarellu, soľ, korenie a trochu olivového oleja.Pizza v domácich podmienkach15
    Pizza v domácich podmienkach15
    Pizza v domácich podmienkach15
  2. Takto pripravenú pizzu nechajte piecť 12 minút do krásnozlatohneda.Pizza v domácich podmienkach15
    Pizza v domácich podmienkach15

Príprava zemiakovej pizze

  1. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na tenšie plátky a v miske ich zmiešame so soľou, korením, olivovým olejom a otrhanou vetičkou rozmarínu.
  2. Vrstvíme, na pizza základ dáme rajčinovú omáčku, na to pripravené zemiaky, na to mozzarellu, osolíme, okoreníme a polejeme trochou olivového oleja. Môj tretí poznatok- mozzarellu určite nekrájajte, nestrúhajte, ale vezmite do rúk a trhajte. Je to paráda a v konečnom dôsledku sa aj tak roztopí, takže to vlastne ani nikto nespozná.
    Pizza v domácich podmienkach15
    Pizza v domácich podmienkach15
  3. Takto pripravenú pizzu necháme piecť 12 minút do krásne hnedej farby.

No obed ako vyšitý. Viete si niektoré aktivity naplánovať naraz (príprava omáčky a oddych cesta v jeden čas), takže to nieje ani časovo ani finančne náročné. No a chutí naozaj jedna radosť. No a ak by mal niekto problém s tým, že máte pizzu nebodaj čapatú alebo nedostatočne okrúhlu, tak odpovedzte, že to nieje linková fabriková ale jedinečná pizza, ktorú by ani v Taliansku nedostal.

Pizza v domácich podmienkach
Pizza v domácich podmienkach15


Môj blog: www.foodependence.blogspot.sk


Kontakt na mňa: blog.foodependence@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>