Cesnakovo – paprikový varený bôčik

Zdieľajte recept

Cesnakovo - paprikový varený bôčik

By 20. máj 2016

Vždy, keď natrafím u mäsiara na ozaj pekný, prerastený bôčik, neodolám. Potom mám dve možnosti, buď ho uvarím, alebo upečiem. Varený ale máme radšej. Poriadne vychladený s čerstvým chlebom a pivom je skutočne pochúťka.

Postup prípravy

Pretože bôčik predávajú s kožou, poprosíme mäsiara, aby nám ju stiahol, alebo budeme špihlinkovať doma a kožu si odrežeme sami.

  1. Do hrnca dáme zovrieť vodu spolu s cibuľou, korením, bobkovým listom a soľou.Cesnakovo - paprikový varený bôčik1
  2. Bôčik vo vode na miernom ohni varíme do mäkka. Trvá to podľa veľkosti 1 až 2,5 hodiny.
  3. Medzi tým si očistíme cesnak a popučíme ho.
  4. Uvarené mäso vyberieme opatrne na dosku a necháme trochu vychladnúť.
  5. Potom na povrch napatláme cesnak, mleté červenú papriku a nakoniec posypeme mletým čiernym korením.Cesnakovo - paprikový varený bôčik2
    Cesnakovo - paprikový varený bôčik3
  6. Necháme dobre vychladiť a podávame s čerstvým chlebom.

Prajem dobrú chuť.

Cesnakovo - paprikový varený bôčik4

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>