Baklažánová nátierka

Zdieľajte recept

Baklažánová nátierka

By 22. máj 2016

Svieža nátierka s chuťou pečenej papriky, príjemne pikantná, ideálna aj ako vegánske predjedlo na naštartovanie chuťových pohárikov.

Postup prípravy

  1. Baklažány som rozkrojil a dal som ich piecť do rúry aj s cesnakom na 40 minút.Baklažánová nátierka
  2. Papriku som opiekol na sporáku až do čierna, potom som ju dal do misy a zavrel na 7 minút, .sparila sa a krásne sa potom dala ošúpať.
  3. Do mixéra som dal upečený baklažán aj so šupkou, papriku a upečený cesnak, pridal som lyžicu olivového oleja, dva strúčiky cesnaku, citrónovú šťavu a asi dve lyžice pasty tahini.
  4. Rozmixoval som, ale nie úplne na hladko, dochutil som soľou, čerstvo mletým korením, chilli papričkou a soľou.
  5. Na záver som ešte pridal veľkú hrsť petržlenovej vňate a výborná baklažánová nátierka je hotová, tie pečené papriky jej dajú zaujímavú chuť.

Dobrú chuť :)

Baklažánová nátierka  Baklažánová nátierka

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>