NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Baklažánová nátierka
Baklažánová nátierka
Recept Baklažánová nátierka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   22.5.2016

Baklažánová nátierka

Svieža nátierka s chuťou pečenej papriky, príjemne pikantná, ideálna aj ako vegánske predjedlo na naštartovanie chuťových pohárikov.

Suroviny
2 ks
baklažán
2 ks
červená paprika
cesnak
petržlenová vňať
z pol citróna
citrónová šťava
(rozmixovaný sezam s olivovým olejom)
tahini pasta
olivový olej
soľ
čerstvo mleté korenie
chilli
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Baklažány som rozkrojil a dal som ich piecť do rúry aj s cesnakom na 40 minút.
  2. Papriku som opiekol na sporáku až do čierna, potom som ju dal do misy a zavrel na 7 minút, .sparila sa a krásne sa potom dala ošúpať.
  3. Do mixéra som dal upečený baklažán aj so šupkou, papriku a upečený cesnak, pridal som lyžicu olivového oleja, dva strúčiky cesnaku, citrónovú šťavu a asi dve lyžice pasty tahini.
  4. Rozmixoval som, ale nie úplne na hladko, dochutil som soľou, čerstvo mletým korením, chilli papričkou a soľou.
  5. Na záver som ešte pridal veľkú hrsť petržlenovej vňate a výborná baklažánová nátierka je hotová, tie pečené papriky jej dajú zaujímavú chuť.
Dobrú chuť :)  
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár