NajRecept.sk Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom
Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom
Recept Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Romana    ·   28.4.2016

Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom

Kedysi potravina pre chudobných, dnes jedna z najzdravších uznávaných „superpotravín“. Pohánka by mala byť pravidelne zastúpená v jedálničku všetkých tých, ktorí chcú mať pevné zdravie a štíhlu líniu. Vďaka svojim nutričným hodnotám je prospešná pre diabetikov, ľudí s vysokým krvným tlakom a s kardiovaskulárnymi ochoreniami.

Suroviny
500 ml (dva hrnčeky)
,,Naše BIO pohánka lúpaná krúpy“
200 g
šampiňóny
100 g
balkánsky syr „Naše BIO“
1 ks
cibuľa
1 lyžica
olivový olej
1 lyžica
maslo
čerstvý
tymián
čerstvý
rozmarín
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pohánku dáme do hrnca a pridáme k nej tri hrnčeky vody. Varíme asi tri minúty, kým sa voda nasaje do pohánky.
  2. Na panvicu prilejeme olej, na kocky nakrájanú cibuľu a rozdrvený cesnak. Opečieme ich do sklovita.
  3. Pridáme nakrájané šampiňóny a opražíme ich. Panvica musí byť dosť veľká, aby sa huby opekali, nie dusili. Opekáme asi 5 minút, ochutíme soľou, korením a posypeme nasekanými čerstvými bylinkami podľa chuti.
  4. Pridáme uvarenú pohánku, zamiešame a prípadne dochutíme.
  5. Do rizota vmiešame studené maslo, aby sa vytvorila krémová zmes z pohánky a húb.

Podávame posypané rozmrveným balkánskym syrom a dozdobené bylinkami.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár