Opečený chlieb s dusenými šampiňónmi a pažítkou (Talianska bruschetta)

Zdieľajte recept

Opečený chlieb s dusenými šampiňónmi a pažítkou (Talianska bruschetta)

By 28. apríl 2016

 

Bruschettu [brusketu], alebo aspoň jej základ, ľudia v stredomorí začali pripravovať asi v podobnom čase, ako sa rozšírilo lisovanie olív na výrobu olivového oleja. Postupne si obyvatelia Talianska zvykli chlieb opiecť na uhlí, potrieť cesnakom, pokvapkať olivovým olejom a dochutiť soľou a korením. Časom sa takto pripravený chrumkavý chlieb obložil paradajkami, mozzarellou, bazalkou a vznikli mnohé iné variácie známeho predjedla - túto podobu som pripravila z čerstvých opečených šampiňónov.

  • Prep Time : 5 minutes
  • Cook Time : 10 minutes

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Cibuľu a šampiňóny nakrájame na malé kúsky.
  2. Na troche oleja najprv v hrnci opečieme nakrájanú cibuľu a pridáme šampiňóny.
  3. Pridáme dve štipky soli a trochu korenia.
  4. Keď šampiňóny o chvíľku pustia šťavu, počkáme kým sa vyparí a potom ich za stáleho miešania ešte opečieme dohneda (celé varenie zaberie cca 10 minút).
  5. Chlieb nakrájame na hrubšie krajce (asi 5 kúskov) a tie pár minút opečieme na suchej panvici kým po stranách trochu zhnednú a rýchlo ich vyberieme (treba na nich dávať pozor pretože chlieb sa na suchej panvici - bez oleja - rýchlo spáli). Krajce môžeme opiecť aj v hriankovači.
  6. Tri strúčiky cesnaku ošúpeme a roztlačíme ho. Malou lyžičkou ho natrieme na hrianky.
  7. Každú hrianku trochu omastíme olivovým olejom napríklad takto: nalejeme si trochu oleja do vrchnáka od fľašky oleja a nahnutým vrchnákom každú hrianku olejom mierne polejeme.
  8. Na hrianky poukladáme opečené šampiňóny na cibuľke.
  9. Vrch posypeme pažítkou a podľa chuti dosolíme.

Opečený chlieb s dusenými šampiňónmi a pažítkou (Talianska bruschetta)

Rada vás privítam na mojom blogu www.inu.sk - o ekológii, prírode, receptoch zo zeleniny a rôznych zaujímavostiach.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>