NajRecept.sk Chuťovky Špenátovo-šampiňónové kocky
Špenátovo-šampiňónové kocky
Recept Špenátovo-šampiňónové kocky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   25.3.2016

Špenátovo-šampiňónové kocky

Na vzhľad veľmi pohľadné predjedlo, ktoré som videla na mojej obľúbenej stránke. Chcela som ho vyskúšať a príležitosť sa našla na Silvestra. Špenátové kocky, plnené smotanovo-syrovou plnkou, do ktorej sú pridané šampiňóny. Skvelú chuť dotvára kôpor. Kocky boli veľmi sýte a pre mňa by stačila polovičná dávka. Je dobré pripraviť ich deň vopred aby sa chute dobre prepojili. Je to skutočne zaujímavé predjedlo, ktorým môžete na svojich hostí zapôsobiť. Predjedlo, ktorým možno začať akúkoľvek domácu párty.

Suroviny

Piškóta:

6 kusov
vajce
6 PL
olej
3 PL (zarovnané)
kyslá smotana
6 PL
polohrubá múka
3 KL
prášok do pečiva
6 PL
špenátový pretlak
soľ

Plnka:

250 g
smotanový syr
100 g (alebo iný syr balkánskeho typu)
feta
3 PL
kyslá smotana
1 koznerva (400 g)
šampiňóny
soľ
biele mleté korenie
posekaný
kôpor
5 g
želatína
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtka našľaháme s olejom, pridáme špenátový pretlak a prešľaháme.
  2. Pridáme smotanu a opäť prešľaháme.
  3. Vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou.
  4. Biela vyšľaháme na tuhú penu a opatrne vmiešame do žĺtkového základu.
  5. Cesto vylejeme na papierom vyložený plech (30 x 40 cm).
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 20 minút. Piškóta nesmie zhnednúť a musí ostať pekne zelná.
  7. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Plnka: 
  1. Syr rozdrvíme v miske.
  2. Pridíme smotanový syr, nahrubo pokrájané šampiňóny a kôpor. Podľa potreby dochutíme soľou, bielym mletým korením.
  3. Pridáme 2 PL kyslej smotany a vymiešame na krém.
  4. Želatínu dáme nabobnať s 1 PL vody a potom nahrejeme ale nevaríme. Miešame kým sa želatína roztopí.
  5. Pridáme do nej 1 PL smotany a dobre rozmiešame. Ak sa želatína nechce rozpustiť, mierne ju zahrejeme.
  6. Smotanovú želatínu vmiešame do syrovo-šampiňónovej plnky a dobre prešľaháme aby sa želatína rovnomerne rozmiešala v celej plnke. Pridaním tohto malého množstva želatíny krém mierne stuhne a bude mať konzistenciu, pri ktorej plnka bude pekne medzi piškótami držať tvar.
  7. Piškótu orežeme po krajoch (zarovnáme kraje) a rozdelíme po šírke na tri rovnaké časti.
  8. Na jednu časť natrieme polovicu plnky, priložíme druhý plát piškóty.
  9. Natrieme druhú polovicu plnky a prikryjeme tretím plátom piškóty.
  10. Odložíme do chladničky, najlepšie na noc ale budú jej stačiť aj 2 - 3 hodny.  Je lepšie, ak dlhšie postojí, pretože sa lepšie prepoja hcute.
  11. Pred podávaním môžeme ozdobiť troškou majonézy, príp. kečupom a malou vetvičkou čerstvého kôpru.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár