Špenátovo-šampiňónové kocky

Zdieľajte recept

Špenátovo-šampiňónové kocky

By 25. marec 2016

Na vzhľad veľmi pohľadné predjedlo, ktoré som videla na mojej obľúbenej stránke.

Chcela som ho vyskúšať a príležitosť sa našla na Silvestra.

Špenátové kocky, plnené smotanovo-syrovou plnkou, do ktorej sú pridané šampiňóny. Skvelú chuť dotvára kôpor. Kocky boli veľmi sýte a pre mňa by stačila polovičná dávka. Je dobré pripraviť ich deň vopred aby sa chute dobre prepojili.

Je to skutočne zaujímavé predjedlo, ktorým môžete na svojich hostí zapôsobiť. Predjedlo, ktorým možno začať akúkoľvek domácu párty.

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Žĺtka našľaháme s olejom, pridáme špenátový pretlak a prešľaháme.
  2. Pridáme smotanu a opäť prešľaháme.
  3. Vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou.
  4. Biela vyšľaháme na tuhú penu a opatrne vmiešame do žĺtkového základu.
  5. Cesto vylejeme na papierom vyložený plech (30 x 40 cm).
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 20 minút. Piškóta nesmie zhnednúť a musí ostať pekne zelná.
  7. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

Plnka: 

  1. Syr rozdrvíme v miske.
  2. Pridíme smotanový syr, nahrubo pokrájané šampiňóny a kôpor. Podľa potreby dochutíme soľou, bielym mletým korením.
  3. Pridáme 2 PL kyslej smotany a vymiešame na krém.
  4. Želatínu dáme nabobnať s 1 PL vody a potom nahrejeme ale nevaríme. Miešame kým sa želatína roztopí.
  5. Pridáme do nej 1 PL smotany a dobre rozmiešame. Ak sa želatína nechce rozpustiť, mierne ju zahrejeme.
  6. Smotanovú želatínu vmiešame do syrovo-šampiňónovej plnky a dobre prešľaháme aby sa želatína rovnomerne rozmiešala v celej plnke. Pridaním tohto malého množstva želatíny krém mierne stuhne a bude mať konzistenciu, pri ktorej plnka bude pekne medzi piškótami držať tvar.
  7. Piškótu orežeme po krajoch (zarovnáme kraje) a rozdelíme po šírke na tri rovnaké časti.
  8. Na jednu časť natrieme polovicu plnky, priložíme druhý plát piškóty.
  9. Natrieme druhú polovicu plnky a prikryjeme tretím plátom piškóty.
  10. Odložíme do chladničky, najlepšie na noc ale budú jej stačiť aj 2 - 3 hodny.  Je lepšie, ak dlhšie postojí, pretože sa lepšie prepoja hcute.
  11. Pred podávaním môžeme ozdobiť troškou majonézy, príp. kečupom a malou vetvičkou čerstvého kôpru.

 

Špenátovo-šampiňónové kocky

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>