Rybacie fašírky

Zdieľajte recept

Rybacie fašírky

By 29. marec 2016

Aby som bol presný, fašírky z kapra so špenátovou kvakou na smotane. Ak vám ryby chutia, ale kosti vám prekážajú, tak skúste tento recept - kosti v tejto fašírke nenájdete.

 

Postup prípravy

  1. Začal som rybou - mäso som narezal  ako v tomto recepte, potom som z ryby stiahol kožu a mäso som narezal  na rezančeky.
  2. V mise som nakrájané pečivo zvlhčil sladkou smotanou, pridal som nakrájanú cibuľu, popučený cesnak, jedno vajce a rybie mäso. Dochutil som korením na ryby, čiernym mletým korením, soľou, citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou.
  3. Dobre premiešanú fašírkovú zmes som nechal odležať v chlade asi dve hodinky.
  4. Vďaka narezaniu mäsa a citrónovej šťave sa všetky malé kosti úplne stratili a fašírky môžu jesť aj malé deti, veľké deti, dospelí ľudia, starí ľudia, muži aj ženy - s náď som na nikoho nezabudol :)
  5. Mokrými rukami som začal tvarovať fašírky a každú som obalil v strúhanke.
  6. Vkladal som ich do rozpáleného oleja a z každej strany som ich opekal asi 3-4 minúty - boli prepečené a šťavnaté.
  7. Medzitým som už v osolenej vode varil kvaku, potom som ju zlial (z vody môžete uvariť polievku) a pridal som k nej lístky čerstvého špenátu, jeden prelisovaný strúčik cesnaku a zalial som sladkou smotanou,  jemne dosolil a dochutil niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.

 

Rybacie fašírky

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Jedna odpoveď pre Rybacie fašírky

  1. Jozef Horváth

    Prečítal som si rybaciu fašírku!Najlepšia je z karasov.Karasa dáte na cca 20sek.do vriacej vody stiahnete vidličkou mäso.Pár kostičiek tam nevadí nakoľko to premelete na mäsovom mlinčeku 1-2krát.Zakaždým vyčistite nože-predok a bude to super.Tento recept ide u nás už tri generácie včetne údenia za tepla a studena ako aj údenie.No špikovaný kapor je ozej pochúťka!Receptov mám a viem aj viac. Jozef

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>