FotoRecept s Asusom | Krémové rizoto s parmezánom

Zdieľajte recept

FotoRecept s Asusom | Krémové rizoto s parmezánom

By 6. marec 2016

Varenie patrí k našej (takmer) každodennej rutine. Niekedy sa nám chce variť zložité jedlá a niekedy naopak dávame prednosť jednoduchším chutným jedlám. Ak nemáte príliš veľa času alebo sa vám variť veľmi nechce a treba zasýtiť hladošov, odporúčam vám toto rizoto. Inšpirovala som sa v kuchyni Lidla, kde ho pripravil šikovný Paulus.

Je jednoduché a pripravíte ho do pol hodiny. Dochutiť si ho môžete podľa toho na čo máte chuť - sušenými paradajkami, čerstvými bylinkami alebo mäsom či lososom - je to len na vás.

Fotky do fotoreceptu som fotila pomocou šikovného smartfónu Asus Zenfone Selfie zapožičaného z redakcie MojAndroid.sk Fotila som podvečer pri umelom svetle, no i napriek tomu to telefón zvládol dobre, čo poviete?

Mimochodom, aké zariadenia na fotenie vašich receptov používate vy?

Prečítať si o ňom môžete tu, kde nájdete všetky zaujímavé informácie :)

FotoRecept s Asusom | Krémové rizoto s parmezánom

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme na olivovom oleji.FotoRecept | Krémové rizoto s parmezánomFotoRecept | Krémové rizoto s parmezánom

    FotoRecept | Krémové rizoto s parmezánom

  2. Pridáme ryžu a restujeme na miernom ohni spolu s cibuľou 1 - 2 minúty.FotoRecept | Krémové rizoto s parmezánomFotoRecept | Krémové rizoto s parmezánom
  3. Postupne podlievame hovädzím vývarom tak, aby sme mali ryžu trochu zaliatu.FotoRecept | Krémové rizoto s parmezánomFotoRecept | Krémové rizoto s parmezánom
  4. Varíme približne 15 - 20 minút aby sme ryžu nemali ani príliš prevarenú a ani veľmi tvrdú.
  5. Nakoniec pridáme trochu masla a nastrúhaný parmezán. Spolu premiešame a môžeme podávať. Rizoto by malo byť krémové - nie suché ako ho poznáme zo školských jedálni :)FotoRecept | Krémové rizoto s parmezánom
  6. Pred podávaním môžeme posypať jarnou cibuľkou, pažítkou alebo inými čerstvými bylinkami.

 

FotoRecept | Krémové rizoto s parmezánom

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>