Pikantná kuracia polievka

Zdieľajte recept

Pikantná kuracia polievka

By 1. február 2016

Je zaujímavou alternatívou ku klasickému vývaru. Ak máte doma menšie kura, zopár exotických korenín a tlakový hrniec, za hodinku vyrobíte chutnú hrejivú polievku. Ochutenie je v podstate na vás, ja som vychádzal z toho, čo poskytla chladnička, špajza a predstavivosť. Rozhodne by som nevynechal mladý špenát. Jedol som ho v jarnej polievke Kuk-Šurpa v uzbeckej reštaurácii v Rige a zanechalo to vo mne silný dojem. A zelené veci mi v zime vždy spravia náladu. Nachystajte si:

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Kura rozštvrťte a vložte do tlakového hrnca.
  2. Pridajte očistenú mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb, zázvor, cibuľu, asi 15 cm kúsok póru a lyžičku soli. Zalejte vodou tak, aby boli suroviny prekryté a priveďte k varu. Uzavrite hrniec a varte na vyššom tlakovom stupni najviac 30 minút.
  3. Kým sa varí vývar, pripravte si ostatné komponenty.
    Do hlbšej nádoby vhoďte asi 3 cm kus póru nasekaného na kúsky, pridajte cesnak, chili papričku, sezamový olej, pretlak, miso pastu a sójovú omáčku.
  4. V mažiari podrvte sečuánske korenie a pridajte k ostatným surovinám.
  5. Ponorným mixérom vyrobte hladkú pastu, ktorou neskôr ochutíte vývar.
  6. Špenát zbavte hrubých stoniek a krátko sparte vo vriacej vode, ochlaďte, vyžmýkajte a nasekajte nadrobno.
  7. Na tenké prúžky nakrájajte cibuľku a zvyšnú časť póru.
  8. Vajcia si uvarte na hniličku, t.j. 5-6 minút po vložení do vriacej vody.
  9. Ryžové rezance uvarte podľa návodu a prepláchnite studenou vodou.
  10. Uvarený vývar zlejte, preceďte a ochuťte pripravenou pastou. Ochutnajte a dolaďte podľa želania.
  11. Mäso oberte z kostí a natrhajte do vývaru. Koreňovú zeleninu nakrájajte alebo roztlačte v prstoch.
  12. Pridajte rezance, špenát, cibuľku a pór. Na tanier servírujte s prekrojeným vajíčkom. Jedná sa o plnohodnotný obed plný farieb, výrazných chutí a dobrej nálady.

Pikantná kuracia polievka

Môj výživný blog o jedle a čomkoľvek čo uznám za vhodné. Varič je slangové označenie výrobcov pervitínu a dobré jedlo je svojím spôsobom tiež droga.


Môj blog: www.varicdaniel.sk/

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>