Údené bravčové stehno pečené s kyslou kapustou

Zdieľajte recept

Údené bravčové stehno pečené s kyslou kapustou

By 24. január 2016

Manžel povedal, že toto jedlo bolo také výborné, že som ho pre vás musela pridať. Posúvam vám tento jednoduchý recept a dúfam, že aspoň niekto sa nájde kto ho vyskúša a bude mu chutiť rovnako ako mojej drahej polovičke.

Mäso je po upečená veľmi chutné a dusená kyslá kapusta obohatená jabĺčkom je skvelá príloha.

Recept je pre 4 - 6 osôb.

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Do hrnca dáme variť vodu. Keď voda zovrie vložíme do nej mäso a povaríme 10 minút. Keď mäso pridáme do vriacej vody ostane šťavnaté.
  2. Po obvarení vyberieme a osušíme.
  3. Pripravíme si pac:
    do oleja pridáme med, prelisovaný cesnak, čerstvé mleté korenie. So soľou však opatrne alebo ju vynechajte úplne, pretože údené mäso je dosť slané.
  4. Mäso dobre potrieme týmto pácom z každej strany.
  5. Na dno pekáča (alebo zapekacej misy) narežeme väčšiu cibušu na kolieska. Na cibuľu uložíme koreňovú zeleninu a 3 kusy bobkového listu.
  6. Podlejeme vývarom a pečieme prikryté cca 1,5 hodiny v dobre vyhriatej rúre pri teplote 190 °C.
  7. Mäso po upečení vyberieme, odstránime bobkový list a zeleninu s výpekom rozmixujeme. Dostaneme hustnú, chutnú omáčku, ktorou môžeme poliať mäso.
  8. Kapustu premyjeme.
  9. Na masti speníme cibuľu a pridáme premytú odkvapkanú kapustu, bobkový list. Dusíme spolu 10 - 15 minút.
  10. Pridáme nahrubo nastrúhané jablko, dochutíme soľou, čerstvo mletým čiernym korením. Premiešame a podusíme spolu ešte 10 minút.
  11. Mäso a bobkový list vyberieme. Podávame so zemiakovou kašou.

Údené bravčové stehno pečené s kyslou kapustou

 

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>