Tradičný tekvicový koláč

Zdieľajte recept

Tradičný tekvicový koláč

By 26. január 2016

Pumpkin pie alebo Tradičný tekvicový koláč je známy najmä z USA a Kanady, ktorý nikdy nechýba na stoloch počas Dňa vďakyvzdania, ale aj na Halloween či Vianoce.

Vždy ho však pripravujú zo 100 % tekvicového pyré v konzerve, najčastejšie značky Libby's. Tento konkrétny recept sa nachádza na obale konzervy, a má už takmer 100 rokov! Takže úplná klasika.

Ja som ho objavila v show Marthy Stewart :) 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

Cesto aj tekvicové pyré si môžete pripraviť deň vopred.
Recept na tekvicové pyré tu

Cesto:

  1. V hlbokej miske si zmiešame múku, soľ a cukor.
  2. Pridáme dobre vychladené maslo nakrájané na kocky a rukou ho zapracujeme do cesta.
  3. Nakoniec prilievame vodu, stále miesime, až kým nám vznikne hutné lepkavé cesto.
  4. Hotové cesto zabalíme do kuchynskej fólie a dáme ho aspoň na dve hodiny do chladničky.

Tekvicová plnka:

  1. V miske si vyšľaháme vajíčka do penista a pridáme ostatné ingrediencie - tekvicové pyré, soľ, koreniny, cukor a salko. Všetko dobre vymiešame.
  2. Cesto si rozvaľkáme na kruh veľkosti formy, nezabudnite aj na okraje. Ja som použila veľkú formu na tart, s vlnkovaným okrajom a odnímateľným dnom, s priemerom 26-28 cm.
  3. Formu opatrne vystelieme cestom a odrežeme prečnievajúce okraje.
  4. Tekvicovú náplň nalejeme do korpusu a pečieme 15 minút vo vyhriatej rúre na 220 °C. Potom znížime na 175 °C a pečieme ešte 20-30 minút, kým su okraje zlatisté.
  5. Koláč necháme vychladnúť na mriežke. Najlepšie chutí na ďaľší deň, keď je odstáty a všetky chute sa spoja. Podávame ho zo šľahačkou - bez nej to nie je ,,ono"!

Tradičný tekvicový koláč

 

Môj blog: www.nikilovemuffin.blogspot.sk


Všetky recepty v mojom blogu sú mnou odskúšané a zdokumentované. Uprednostňujem skôr jednoduchšie a nenáročné recepty, z kvalitných (najlepšie slovenských) surovín, ktoré sú bežne dostupné v našich obchodoch. Tak si môžete všetky recepty odskúšať doma. Rada spájam rôzne zaujímavé chute a experimentujem. Takto vznikajú aj moje vlastné recepty, o ktoré sa s Vami rada podelím.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

2 odpovedí na Tradičný tekvicový koláč

  1. Dana

    Ať koukám, jak koukám, o vejcích a jejich množství není v seznamu ingrediencí na náplň ani ň! 😀

    • najrecept

      Danka, vďaka za upozornenie – chybu sme už opravili :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>