Špagety carbonara

Zdieľajte recept

Špagety carbonara

By 5. január 2016

Nedávno som bol v našej Košickej Optime a keď som uvidel obchodík s talianskymi výrobkami, vedel som že tu budem nakupovať často - cestoviny, syry, pancetta, mäsové výrobky, oleje a ešte mnoho iného. Nevedel som sa rozhodnúť, čo kúpim, pretože sa mi páčilo všetko.

Nakoniec som sa rozhodol pre pancettu a ešte niekoľko drobností, pretože dobré špagety carbonara sa nedajú pripraviť zo slovenskej slaniny a obyčajného syra. Ak chcete mať na tanieri Taliansko, potrebujete pancettu, špagety z tvrdej pšenice, dobré vajcia a taliansky tvrdý syr.

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Najskôr som dal variť vodu, samozrejme osolenú.
  2. Kým voda zovrela, takúto krásnu pancettu - neúdenú taliansku slaninu som nakrájal na tenké plátky, tak 1 až 2 mm a tie potom na obdĺžniky 1 x 1,5 cm - ako na fotke.Špagety carbonara

    Špagety carbonara

  3. Potom som pancetu vyškvaril v hlbokej panvici a nechal schrumkovatieť. Prebytočnú masť som zlial.
  4. Zo štyroch čerstvých vajec (dve žĺtka na jednu porciu) som oddelil žĺtka a dal do misky. Pridal som asi dve lyžice nastrúhaného tvrdého syra, použil som Grana Padano a veľa čierneho mletého korenia.
  5. Dobre som to spolu premiešal a pridal som aj dve polievkové lyžice vody v ktorej som varil špagety.Špagety carbonara
  6. Trojfarebné špagety z tvrdej pšenice semolino, už boli skoro hotové (varil som ich podľa návodu asi 10 minút)
  7. Cestoviny som odstavil, scedil a pridal k vyškvarenej pancette, ktorá už odpočívala v takmer studenej panvici.
  8. Prelial som cestoviny  rozmiešanými žĺtkami so syrom, čiernym korením, špagetovou vodou. Párkrát som prehodil, aby sa omáčka dobre spojila so špagetami.
  9. Nemusíte sa báť, že budete jesť surové vajcia, horúce špagety ich tepelne upravia a neurobia z nich praženicu, preto špagety nepremývajte v studenej vode.
  10. Na tanieri som ešte dochutil čerstvo mletým čiernym korením a nastrúhaným syrom.

 

Špagety carbonara

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>