Polievka z čiernej fazule s pastou miso

Zdieľajte recept

Polievka z čiernej fazule s pastou miso

By 24. január 2016

V tomto zimnom období nás polievky nielen dobre zahrejú, ale sú aj skvelým zdrojom vitamínov a minerálov. Táto je nimi priam nabitá. Jej základnou zložkou je čierna fazuľa, ktorá má vysoký obsah železa, fosforu, vápnik, mangánu, medi či zinku. Čierna fazuľa prospieva našim kostiam, tráveniu, krvnému tlaku a dokonca má protirakovinové účinky.

Ďalšou zložkou je pasta miso, ktorá polievka dodáva chuť a zároveň obsahuje alkaloid, ktorý na seba viaže ťažké kovy a odvádza ich z organizmu. Dôležité je, že miso pasta sa nikdy nevarí, ale pridáva sa až do hotového pokrmu.

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Fazuľu vopred namočíme (najlepšie cez noc). Vodu následne zlejeme, zalejeme 2 litre vody a varíme až do zmäknutia (nesolíme, až tesne pred dovarením).
  2. Do hrnca nalejeme olivový olej (cca 1 PL) , zohrejeme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a chvíľu restujeme.
  3. Následne pridáme na pásiky nakrájanú mrkvu a restujeme asi 1 minútu.
  4. Potom pridáme očistený, nastruhaný zázvor a pretlačený cesnak.
  5. Pridáme uvarenú fazuľu (aj s vodou, v ktorej sa varila), nakrájaný pór a necháme povariť cca 3 - 5 minút (aby zelenina bola uvarená na skus).
  6. Polievku odstavíme, pridáme nasekaný koriander.
  7. Do taniera dáme 1 ČL miso pasty, prilejeme polievku a rozmiešame. Podávame ozdobené čerstvým koriandrom a čili papričkou.

 

Polievka z čiernej fazule s pastou miso

 

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>