Pikantná fazuľovo-cviklová polievka

Zdieľajte recept

Pikantná fazuľovo-cviklová polievka

By 11. január 2016

Milujem recepty, v ktorých sú rýdzo slovenské suroviny. Tento recept na pikantnú fazuľovo-cviklovú polievku je presne taký - sú v ňom lokálne, čerstvé, sezónne suroviny (iba tá údená paprika je z ďaleka - konkrétne zo Španielska).
Inšpirovala som sa receptom z knihy Štyri ročné obdobia v našej kuchyni z roku 1993, ktorú zoženiete už iba v antikvariátoch.

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Fazuľu vopred namočíme (najlepšie cez noc). Zlejeme vodu, zalejeme čerstvou vodou a varíme až kým fazuľa zmäkne (solíme až keď je fazuľa takmer uvarená).
  2. Mrkvu očistíme, nakrájame na kocky a restujeme cca 2 - 3 minúty na 2 PL olivového oleja.
  3. Následne pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na malé kocky nakrájanú kápiu.
  4. Keď je cibuľa orestovaná do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, všetky druhy papriky, premiešame a zalejeme uvarenou fazuľou. Ak je potrebné pridáme vodu tak aby siahala nad zeleninu.
  5. Keď začne polievka vrieť osolíme ju, okoreníme a pridáme na jemnom strúhadle nastúhanú cviklu.
  6. Chvíľu povaríme, dochutíme ak je potrebné, pridáme čili vločky podľa chuti a odstavíme.

 

Pikantná fazuľovo-cviklová polievka

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>