FotoRecept | Petržlenovo-špenátová polievka

Zdieľajte recept

FotoRecept | Petržlenovo-špenátová polievka

By 13. január 2016

Špenát je moja obľúbená téma na debatu. Nie je tomu tak dlho čo som sa ho opäť dotkla. Neprekapí ma, ak zistím, že som nebola jediná kto sedával u babky nad špenátovou polievkou 2 hodiny. Avšak občas nedokážem odolať dobrému receptu.

Recept je od Nigelly Lawson a musím uznať že polievka je naozaj chutná. Hlavne v chladnom počasí. Bola som naozaj vďačná keď som si po príchode domov naložila tanier tejto horúcej polievky a skvelo ma zahriala.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Petržlen očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Cesnak rozkrojíme na 3 kusy a spolu s petržlenom pridáme do hrnca.FotoRececept | Petržlenovo-špenátová polievka
  3. Prilejeme vývar a všetko privedieme k varu. Znížime oheň a prikryjeme pokrievkou. Necháme bublať 15 minút alebo kým bude petržlen mäkký.
  4. Vmiešame korenie garam masala a špenát. Necháme variť 5 minút.FotoRececept | Petržlenovo-špenátová polievka

    FotoRececept | Petržlenovo-špenátová polievka

  5. Vypneme a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme na hladko.FotoRececept | Petržlenovo-špenátová polievka

    FotoRececept | Petržlenovo-špenátová polievka

  6. Pridáme strúhaný muškátový oriešok a dochutíme soľou a korením.

 

FotoRececept | Petržlenovo-špenátová polievka

Môj blog: www.madewithlovesk.blogspot.co.uk


Kontakt na mňa: denisaratulovska@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>