NajRecept.sk Domáci marcipán
Domáci marcipán
Recept Domáci marcipán
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   16.12.2015

Domáci marcipán

Dobrota! Takto chuťovo skvelý marcipán som už veľmi dávno nejedla. Môžeme použiť na ozdoby alebo prípravu bonbónov či ďalších cukroviniek. Tiež môžeme len tak mlsať. Na prípravu je jednoduchý a chuťovo neporovnateľný s produktami z obchodu. Ešte aj teraz sa mi slinky zbiehajú, keď si spomeniem na jeho úžasnú chuť. Tu viac slov už netreba, poďme rovno na recept.

Suroviny
250 g (najemno namleté bez šupky)
mandle
250 g
práškový cukor
30 - 50 ml
amaretto
1/2 malej fľaštičky
mandľový extrakt
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ak nemáte olúpané mandle, pripravíte si ich jednoducho: Mandle zalejeme viracovu vodou a necháme ich postáť 5 minút.Vyberieme z vody a osušíme. Pomocou utierky šúchame mandle až odstránime šupky.
  2. Mandle pomelieme v kuchynskom robote až dovtedy, kým masa začne byť masntej konzistencie - uvoľňuje sa  olej z mandlí.
  3. Pridávame po čstiach práškový cukor a spolu ešte pomelieme.
  4. Masu preložíme do misy a  pridáme najskôr 30 ml Amaretta a mandľový extrakt. Spolu dobre premiešame.
  5. Ak je masa drobivá ešte pridáme 20 ml Amaretta a opäť dobre premiešame.
  6. Masu vytvarujeme a zabalíme do alobalu (potravinovej fólie) a odložíme do chladničky stuhnúť.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár