NajRecept.sk Steak v hubovej omáčke
Steak v hubovej omáčke
Recept Steak v hubovej omáčke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   8.11.2015

Steak v hubovej omáčke

Pôvodne omáčka mala byť dubáková, ale výborná bola aj táto - z lesných húb. Írsky steak z vysokej roštenky - kvalitné odležané mäso, kúpite ho ako RIB EYE.

Suroviny
steak z hovädzieho mäsa
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
olivový olej
lesné huby
50 ml (suché)
červené víno
150 ml (30
)%smotana
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Začal som mäsom - vyložil som ho z chladničky dve hodiny pred samotnou prípravou, aby sa zohrialo.
  2. Mäso som potom umyl, osušil a keď som si už nahrial panvicu, dochutil som ho čerstvo mletým korením, soľou a niekoľkými kvapkami olivového oleja.
  3. Mäso som dal na rozpálenú suchú panvicu a z každej strany som ho opiekol 2-3 minúty - ak chcete rare (jemne prepečený), minútku uberte, ak well done (prepečený), minútu pridajte. Mne  najviac vyhovuje stredne prepečený - medium.
  4. Po upečení som ho dal na tanier a prekryl alobalom, nech si odpočinie.
  5. Do panvice som dal asi 50 ml suchého červeného vína a keď sa zredukovalo, pridal som k nemu nakrájané lesné huby a dusil som ich asi 10-15 minút.
  6. Zalial som smotanou - 150 ml bude stačiť na omáčku k dvom steakom, keď prevrela a primerane zhustla (3 min) dal som do nej oriešok masla, dochutil som soľou a odstavil som
  7. Medzitým som už opiekol toustový chlieb.
  8. Na tanier som dal lístky rukoly, opečený toustový chlieb, steak a prelial som to všetko hubovou omáčkou.
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár