NajRecept.sk Marhuľové knedlíky s makom
Marhuľové knedlíky s makom
Recept Marhuľové knedlíky s makom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Recepty s Anabelou    ·   2.11.2015

Marhuľové knedlíky s makom

Ak máte doma malé marhuľky, ktoré už nik nechce jesť lebo sú už príliš mäkké, tak to sú tie pravé do týchto knedlíkov - skúste. Neviem prečo neviem variť presne podľa receptu. Mám síce doma knihu "pokladov" od známeho Romana Vaněka, od ktorého knedlíky vyzerajú naozaj úžasne, ale v recepte mi chýbala krupica. Takže som zvolila recept z internetu. No vlastne ani tak celkom nie.. nemala som hrubú múku, takže som ju musela nahradiť polohrubou.

Suroviny
750 g (uvarené)
zemiaky
1 kus
vajce
1 hrnček
krupica
1 hrnček
polohrubá múka
marhule
ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
Druh surovín naozaj jednoduchý, určite každá už len trochu gazdinka doma niečo nájde. Alebo sa vynájde ako ja a použije hrubú múku namiesto polohrubej. A vlastne to bude mať presne podľa receptu :)
  1. Ručne vypracujem cesto z vychladnutých zemiakov, múky, krupice a veľkého vajíčka. Niekto pridáva ešte štipku soli, ja nie, keďže aj zemiaky, aj knedlíčky sú varené v solenej vode.
  2. Cesto vypracujem do jedného veľkého knedlíka  a ukrajujem si kolieska, do ktorých celé marhuľky zabalím.
  3. Knedlíčky poguľkám v dlaniach, aby sa cesto spojilo.
  4. Do vody ich ukladám všetky naraz aby sa v rovnaký čas dovarili. Ak máte menší hrniec, radšej knedlíčky varte v dvoch várkach.
  5. A čo navrch? maslo, pomletý mak a namiesto  cukru lyžica domáceho jahodového džemu.
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár