Bielkový suchár

Zdieľajte recept

Bielkový suchár

By 21. november 2015

Pri vianočnom pečení vždy nejaké bielko zostane. Tento jednoduchý recept na chrumkavý bielkový suchárik mám od svojej sestry, ktorá ho už roky pečie.

Sucháriky sú skvelým doplnením voňavého čaju. Môžete ich piecť s rôznym druhom orehcov (mandle, lieskovce, vlašské orechy). Mne najviac chutia s lieskovými orechmi.

Niekto šúpe šupku z orechov pred ich použitím, no ja ich nechávam na orechoch. Pri krájaní orechy so šupkou vytvárajú peknú kresbu.


Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Biela vyšľaháme so štipkou soli. Postupne primiešame cukor.
  2. Pridáme múku a orechy.
  3. Zamiešame a cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát.
  4. Pečieme pri teplote 160 °C doružova cca 30 - 35 minút.
  5. Keď sa začne oddeľovať cesto od formy je upečené. Necháme vychladnúť do druhého dňa.
  6. Ostrým nožom porežeme na tenké plátky. Plátky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Takto uložené sušíme pri teplote 80 - 90 °C približne 25 minút a potom otočíme na druhú stranu. Opäť sušíme približne 25 minút. Sucháriky majú ostať svetlé no musia byť dobre vysušené a chrumkavé.

 

Bielkový suchár

 

Bielkový suchár

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>