NajRecept.sk Zeleninové rizotto so sušenými paradajkami
Zeleninové rizotto so sušenými paradajkami
Recept Zeleninové rizotto so sušenými paradajkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   26.10.2015

Zeleninové rizotto so sušenými paradajkami

Ďalšie z mojich obľúbených letných jadál. Či skôr už jesenných? :) Aby rizotto bolo naozaj dobré, použite ryžu určenú na rizotto a dobré vínko.

Suroviny
320 g (arborio)
ryža
1 ks
cibuľa
200 ml
biele víno
zeleninový vývar
mrazený
hrášok
čerstvá
mrkva
konzerva
kukurica
trocha
olej
150 g
maslo
4 PL (strúhaný)
syr grana padano
sušené paradajky
soľ
čerstvo mleté korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na rajnicu dáme rozohriať kúsok masla a olej. Opražíme na ňom cibuľku do sklovita.
  2. Pridáme hrášok, porestujeme ho chvíľu, potom pridáme nepremytú ryžu. Ryžu premiešame, chvíľu popražíme.
  3. Pridáme nastrúhanú malú mrkvu a kukuricu.
  4. Zalejeme vývarom (ppo vrch ryže) po chvíli pridáme soľ, korenie a víno. Za stáleho miešania udusíme ryžu do mäkka - to je asi 20 minút. Podlejeme vždy, keď sa tekutina takmer vyvarí.
  5. Nakoniec zjemníme maslom a pridáme strúhaný parmazán. Podľa chuti dosolíme a dobre zamiešame. Vďaka syru bude rizotto ešte krémovejšie.
  6. Na tanieri rizotto posypeme nakrájanými sušenými paradajkami a podávame.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár