FotoRecept | Sušené paradajky

Zdieľajte recept

FotoRecept | Sušené paradajky

By 12. október 2015

Keďže je sezóna dozrievania paradajok v plnom prúde a ja sušené zbožňujem, rozhodla som sa nasušiť pár pohárikov do zásoby doma.

Robila som to prvý krát a ich chuť ma veru nesklamala. Určite si postup ešte zopakujem niekoľko krát.

Sú veľmi dobré, už teraz sa teším na ďalšie zrelé plody a sušenie.
Použiť ich možno do cestovín, na pizzu, alebo len tak s chlebíkom či bagetou.  Olej potom využijete pri príprave šalátov, polievok, na zápražky.

Tak čo - urobíte si ich aj vy ?

 


x

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Paradajky som umyla a nakrájala na mesiačiky.
  2. Každú na 6 alebo 8 častí - podľa veľkosti

    FotoRecept | Sušené paradajky

  3. Posolila som ich, trochu pocukrovala kryštálovým cukrom a posypala bylinkami.

    FotoRecept | Sušené paradajky

  4. Sušiť sa dajú cez leto  priamo na slnku (trvá to 2-3 dni) alebo v rúre.  Tento spôsob som použila. Nastavila som rúru na teplotu 100 °C a sušila pri pootvorených dvierkach kým získali "gumenú konzistenciu".  Trvalo mi to asi 6 hodín.
  5. Takto usušené paradajky som dala do pohárov, pridala som strúčky cesnaku a rozmarín a zaliala slnečnicovým olejom.
  6. Po ochutnávke uložila do chladničky.

 

FotoRecept | Sušené paradajky

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>