NajRecept.sk Dezerty FotoRecept | Nepečené Banoffe
FotoRecept | Nepečené Banoffe
FotoRecept | Nepečené Banoffe
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   28.10.2015

FotoRecept | Nepečené Banoffe

Banoffe - nepečená karamelovo-banánová dobrota a poriadna kalorická bomba. Ak si však dáte kúsok s mierou, neudeje sa nič zlé. Doma sa mi nahromadili banány a bolo potrebné z nich vymyslieť niečo chutné. Nechala som sa inšpirovať internetom a bolo rozhodnuté. Musím uznať, že koláčik je naozaj vynikajúci.

Suroviny
200 g
maslové sušienky
100 g
maslo
1 konzerva
salko
2 kusy
banány
250 g
mascarpone
450 ml
šľahačková smotana

Slaný karamel:

3 PL
kryštálový cukor
50 ml
šľahačková smotana
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Deň vopred si uvaríme salko. Varíme ho v dostatočnom množstve vody približne 2,5 hodiny.
  2. Necháme vychladnúť do druhého dňa. Dostať kúpiť aj salko karamelové, to je však dosť riedke.
  3. Sušienky rozdrvíme, spojíme s rozpusteným maslom a vtlačíme na dno tortovej formy.
  4. Natrieme vychladnuté salko a naň poukladáme banány.
  5. Vyšľaháme si tuhú šľahačku, jemne do nej vmiešame mascarpone (môže byť aj jemný tvaroh) a natrieme na vrch koláča. Dáme stuhnúť do chladničky.
  6. Pred podávaním pripravíme slaný karamel: upálime cukor a zalejeme ho smotanou. Dobre vymiešame a pridáme trochu soli.  Zvýrazní a ozvláštni chuť dezertu.Potom už len podávame :)
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár