FotoRecept | Kačacie stehná v rímskom hrnci

Zdieľajte recept

FotoRecept | Kačacie stehná v rímskom hrnci

By 30. október 2015

Myslím si, že vodnú hydinu je najlepšie pripravovať v hlinenom hrnci, pomaly pečená kačka, či hus, má potom krehké a jemné mäso. Na červenej kapuste a so zemiakovými lokšami je to jedna báseň.

 




Postup prípravy

  1. Večer som nasolil kačacie stehná a dal som ich odpočívať do chladu.
  2. Ráno som ich poumýval a dochutil čerstvo mletým korením, soľou a rascou.

    FotoRecept | Kačacie stehná v rímskom hrnci

  3. Rímsky hrniec som na 15 minút namočil do vody aby natiahol vlhkosť a potom som do neho naukladal mäso.
  4. Hrniec som vložil do studenej rúry a pomaličky piekol na 130 °C približne 127 minút.
  5. Z hrnca som odobral masť, ktorú pustili a zapiekol som ich pod grilom - asi 12 minút, len aby chytili krásnu farbu.

Pokiaľ sa stehná piekli, pustil som sa do prípravy červenej kapusty:

 

  1. Nakrájanú cibuľu som orestoval na bravčovej masti, pridal nakrájanú červenú kapustu,  dochutil som soľou, čiernym korením a podlial suchým červeným vínom.
  2. Po chvíľke som pridal na plátky nakrájané jablká.


    FotoRecept | Kačacie stehná v rímskom hrnci

  3. Keď bola kapusta už takmer hotová, pridal som k nej asi dve lyžice zavarených čučoriedok, môžete použiť akékoľvek červené ovocie, či džem - malo by byť z kyslejšieho ovocia. Nechal som spolu prevrieť a odstavil som.

    FotoRecept | Kačacie stehná v rímskom hrnci

  4. Podával som so zemiakovými lokšami, mastenými kačacou masťou. Lokše sú výborné aj so slivkovým lekvárom a makom, vtedy ich mastím maslom.

 

FotoRecept | Kačacie stehná v rímskom hrnci

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>