NajRecept.sk Mäso Kačacie mäso FotoRecept | Kačacie stehná v rímskom hrnci
FotoRecept | Kačacie stehná v rímskom hrnci
FotoRecept | Kačacie stehná v rímskom hrnci
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   30.10.2015

FotoRecept | Kačacie stehná v rímskom hrnci

Myslím si, že vodnú hydinu je najlepšie pripravovať v hlinenom hrnci, pomaly pečená kačka, či hus, má potom krehké a jemné mäso. Na červenej kapuste a so zemiakovými lokšami je to jedna báseň.

Suroviny
kačacie stehná
soľ
rasca
čerstvo mleté korenie

Červená kapusta:

červená kapusta
2 kusy
jablko
cibuľa
bravčová masť
červené suché víno
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
zavárané
čučoriedky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Večer som nasolil kačacie stehná a dal som ich odpočívať do chladu.
  2. Ráno som ich poumýval a dochutil čerstvo mletým korením, soľou a rascou.
  3. Rímsky hrniec som na 15 minút namočil do vody aby natiahol vlhkosť a potom som do neho naukladal mäso.
  4. Hrniec som vložil do studenej rúry a pomaličky piekol na 130 °C približne 127 minút.
  5. Z hrnca som odobral masť, ktorú pustili a zapiekol som ich pod grilom - asi 12 minút, len aby chytili krásnu farbu.
Pokiaľ sa stehná piekli, pustil som sa do prípravy červenej kapusty:  
  1. Nakrájanú cibuľu som orestoval na bravčovej masti, pridal nakrájanú červenú kapustu,  dochutil som soľou, čiernym korením a podlial suchým červeným vínom.
  2. Po chvíľke som pridal na plátky nakrájané jablká.
  3. Keď bola kapusta už takmer hotová, pridal som k nej asi dve lyžice zavarených čučoriedok, môžete použiť akékoľvek červené ovocie, či džem - malo by byť z kyslejšieho ovocia. Nechal som spolu prevrieť a odstavil som.
  4. Podával som so zemiakovými lokšami, mastenými kačacou masťou. Lokše sú výborné aj so slivkovým lekvárom a makom, vtedy ich mastím maslom.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár