Na pive pečená krkovička s cesnakom a bylinkami

Zdieľajte recept

Na pive pečená krkovička s cesnakom a bylinkami

By 2. september 2015

Krkovička je mäso bohatšie na tuky, preto ju rada pečiem, zostane mäkučká a šťavnatá. Zvyčajne robíme s knedľou a kapustou.  Naposledy som skúsila niečo iné a chutilo :)

 


Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky.
  2. Každý kúsok osolíme, okoreníme a uložíme do pekáča.
  3. Hlavy cesnaku prekrojíme naprieč strukov na polovicu a rozložíme neošúpané medzi mäso.
  4. Posypeme rascou, rozložíme cibuľu nakrájanú na koliečka, vetvičky rozmarínu. Pokvapkáme jemne olejom, podlejeme pivom.
  5. Zakryté pečieme pri teplote 190 °C približne 1 hodinu.
  6. 20 minút pred dopečením odokryjeme a pečieme odkryté. Pridáme aj šalviu - tá by dlhým a prudkým pečením zhorkla.

    Podávame so zemiakmi a uhorkovým šalátom.

Na pive pečená krkovička s cesnakom a bylinkami

 

Na pive pečená krkovička s cesnakom a bylinkami

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>