Krtková torta

Zdieľajte recept

Krtková torta

By 2. september 2015

Jednoduchá a naozaj lahodná torta. Pozná ju snáď každý.

Prvá vlna krtkovej torty ma zasiahla ešte v mojom pubertálnom veku, kedy jedna známa potravinárska značka prišla s touto tortou v krabičkovom polotovarovom prevedení. Samozrejme vyskúšali sme, bolo to niečo nové. Chuť bola dobrá, stále však tomu chýbalo to čaro a i tak tam človek potreboval dokúpiť rôzne suroviny.

Tentokrát už pečieme krtkovú tortu iba takto, podomácky. Vynachváliť si ju nevieme ani my, ani každý kto ju ochutná. Nehovorím, že je to neprekonateľný recept, no ako rýchla záchrana keď neviete čo upiecť je super.

Pečiete krtkovú podobne ako ja alebo máte iný recept/postup?



Ingrediencie

Postup prípravy

Korpus:

Korpus pečiem podľa tohto receptu: Čokoládová piškóta na Kinder tortu

  1. Po upečení zrežeme vrch z korpusu, ten si odložíme.
  2. Korpus potrieme džemom.
  3. Na korpus uložíme podĺž nakrájané banány

 

Tvarohový krém

  1. Šlahačku vyšľaháme s trochou cukru.
  2. Primiešame obidva tvarohy zmiešané s kyslou smotanou.
  3. Želatínu namočíme, necháme nabublať. Potom ju necháme rozpustiť na miernom ohni (nevaríme). Pripravenú želatínu pridáme do krému.
  4. Tvarohový krém rovnomerne rozotrieme na banány.
  5. Odložený zrezaný korpus namrvíme. Namrvený korpus navrstvíme na tvarohový krém.

    Krtková torta

  6. Z alobalu si pripravíme hrubí pás, ktorým obtočíme tortu aby nám krém nestiekol.

    Krtková torta

  7. Takto pripravenú tortu dáme do chladičky stuhnúť na niekoľko hodín.

 

Krtková torta

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>