NajRecept.sk Chuťovky Fotorecept | Zapečené žemle
Fotorecept | Zapečené žemle
Fotorecept | Zapečené žemle
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   7.9.2015

Fotorecept | Zapečené žemle

Zapečené žemle sú výborné a jednoduché. Robila som už rôzne varianty zapekaných chuťoviek a táto verzia v zapečených žemliach sa mi veľmi páči. Chuť si môžete kombinovať sami podľa toho čo obľubujete. Je to veľmi sýte jedlo a v kombinácii s čerstvou zeleninou alebo šalátom máte výdatné raňajky, ľahký obed či večeru. Žemle nie sú vôbec vysušené ale výborne chrumkavé. Inrediencie sú na 4 kusy.

Suroviny
4 ks (použite radšej väčšie, aby vajíčko nevytieklo)
žemle
100 g
syr
30 g (rozpustené)
maslo
80 - 100 g
šunka
drobné listy (rukola, baby špenát a pod. )
šalát
2 ks (nakrájané nadrobno)
paradajky
4 ks
vajce
soľ
čerstvo mleté korenie
ako príloha
zelenia
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo žemlí odrežene vrch, vydlabeme stred.
  2. Rozpusteným maslom polejeme vnútro každej žemle.
  3. Do každej žemle nastrúhame syr, pridáme šunku, šalátové listy, paradajku a opäť nastrúhame syr.
  4. Nakoniec na vrch dáme menšie surové vajíčko.
  5. Každú žemľu zabalíme do alobalu, uložíme na plech a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C na približne 20 minút.
  6. Dávame pozor aby nám nevytieklo bielko, pretože alobal sa prilepí o žemľu a ťažko sa oddeľuje.
  7. Pred podávaním dohuchutíme soľou, čerstvo mletým čiernym korením. Obložíme zeleninou a pochutnávame si :)
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár