NajRecept.sk FotoRecept | Ratatouille na slovenský spôsob
FotoRecept | Ratatouille na slovenský spôsob
FotoRecept | Ratatouille na slovenský spôsob
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   1.9.2015

FotoRecept | Ratatouille na slovenský spôsob

Že prečo po slovensky? Lebo ja som najskôr navarila a až potom som začala pátrať po originálnej francúzskej príprave. A tá sa trochu líši od môjho receptu. Napríklad pravé ratatouille sa robí v panvici a nie v pekáčiku ale suroviny som sa snažila dodržať :) Inak je toto výborné, ľahké jedlo v horúcich dňoch.

Suroviny
1 kus
baklažán
1 kus
cuketa
2 veľké kusy
paradajka
2 kusy
žltá paprika
1 plechovka
lúpane paradajky
2 kusy
cibuľa
1 hlavička
cesnak
tymián
rozmarín
olivový olej
soľ
korenie
nemusia byť
olivy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Baklažán nakrájame na koliečka, posolíme ich a na sitku necháme "vypotiť".
  2. Po 20 minútach ich prepláchneme a osušíme.
  3. Cuketu tiež nakrájame, podobne papriku a rajčiny.
  4. Na dno pekáča vylejeme lúpané rajčiny (alebo hustý pretlak), ochutíme  ich soľou, korením a bylinkami.
  5. Nakrájame cibuľu a pridáme do pekáča.
  6. Nakrájanú zeleninu striedavo ukladáme do rajčinového základu.
  7. Posolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť pri teplote 180 °C na približne 45 minút.
  8. Podávame so zemiakmi, alebo bagetou. Na tanieri ešte zakvapneme kvalitným olivovým olejom.
     
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár