FotoRecept | Polievka hokkaido so zázvorom

Zdieľajte recept

FotoRecept | Polievka hokkaido so zázvorom

By 12. september 2015

Hokkaido tekvica je nielen chutná, ale aj zdravá. Podľa orientálnej medicíny je liečivá hlavne pre oblasť sleziny, slinivky brušnej a žalúdka. Je bohatá na karotén, z ktorého si telo vytvára vitamín A. O vysokom obsahu karoténu svedčí žiarivá farba celého plodu. Dužina obsahuje veľmi veľa draslíka a málo sodíka, čo má priaznivý účinok pri liečení kardiovaskulárnych ochorení.

Konzumácia tejto tekvice kladne ovplyvňuje stav pokožky, zraku, prostaty a pľúc. Má mimoriadne vysoký obsah zinku, hlavne v semenách, preto okrem dužiny konzumujeme aj semená. Pre diabetikov je významný inulín, ktorý má sladkú chuť a v tele pôsobí aj ako vláknina. Tým zmenšuje ohrozenie tela rakovinou hrubého čreva.  Robievam z nej najčastejšie polievku.

 






  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Tekvicu rozpolíme a lyžicou vydlabeme. Tento druh nemusíme šúpať, čo mi veľmi vyhovuje. Koža sa uvarí pekne do mäkka.

    FotoRecept | Polievka hokkaido so zázvorom

  2. Nakrájame ju na kocky, mrkvu na koliečka a cibuľu na mesiačiky. Zázvor postrúhame na strúhadle.

    FotoRecept | Polievka hokkaido so zázvorom

  3. Na oleji zapeníme cibuľu, orestujeme mrkvu a tekvicu. Po chvíli pridáme aj zázvor.
  4. Zalejeme zeleninovým vývarom - množstvo neuvádzam, tekvica má byť zaliata. Dávam ho radšej menej, aby polievočka nebola riedka, vodová. Priliať a zriediť sa vždy dá aj dodatočme  :) Uvaríme domäkka.

    FotoRecept | Polievka hokkaido so zázvorom

  5. Nakoniec všetko dohladka rozmixujeme.

    FotoRecept | Polievka hokkaido so zázvorom

    FotoRecept | Polievka hokkaido so zázvorom

  6. Na masle opražíme do chrumkava pokrájaný starší chlieb alebo iné pečivo. Po odstavení do toho prelisujeme cesnak (množstvo podľa chuti) a posolíme. Krutóny vkladáme do polievky tesne pred podávaním.
  7. Túto polievočku možno ešte dochutiť kyslou smotanou, opraženými tekvicovými jadierkami, či pokvapkať tekvicovým olejom. Prajem vám dobrú chuť  :)

 

 

FotoRecept | Polievka hokkaido so zázvorom

 

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>