FotoRecept | Margot rezy s banánovým krémom

Zdieľajte recept

FotoRecept | Margot rezy s banánovým krémom

By 10. september 2015

Na tieto Darinkine rezy som sa chystala už veľmi dávno. Boli sme doma na Slovensku na krátkej dovolenke a doniesla som si Margot čokoládu so zámerom, že už konečne tento zákusok vyskúšam.

Lenže v tom zhone som na ostatné potrebné prísady akosi pozabudla a tak som si bola nútená recept upraviť. Namiesto kokosového pudingu som použila klasický vanilkový a na dochutenie tvarohu som použila bánánový Nesquick. Želatínový stužovač som nahradila plátkovou želatínou.

Môžem však konštatovať, že Margotka v kombinácií s banánovou chuťou bola výborná.

Suroviny sú na plech 40 x 30 cm

 

Ingrediencie

Postup prípravy

Piškóta

  1. Bielka vyšľaháme so štipkou soli.
  2. Postupne prišľaháme cukor. Pridáme žĺtka a prešľaháme.FotoRecept | Margot rezy s banánovým krémom
  3. Naoniec ručne vmiešame preosiatú múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.FotoRecept | Margot rezy s banánovým krémom
  4. Cesto rovnomerne vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 17 - 20 minút.
  6. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  7. Papier stiahneme z piškóty a piškótu vložíme späť do plechu.
  8. Piškótu potrieme marhuľovým džemom.

1. Krém 

  1. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding.
  2. Keď je puding hotový, pridáme cukor a premiešame kým sa cukor rozpustí.FotoRecept | Margot rezy s banánovým krémom
  3. Želatínu namočíme do studenej vody, približne na 10 minút kým zmäkne. Želatínu vyžmýkame a pridáme do horúceho pudingu. Miešame kým sa želatína rozpustí.FotoRecept | Margot rezy s banánovým krémom
  4. Tvaroh rozmiešame (rozmixujeme) dohladka.FotoRecept | Margot rezy s banánovým krémom
  5. Pridáme mascarpone, vanilkový cukor alebo vanilkový extrakt a banánový Nesquick. Spolu dobre vymiešame.
  6. Nakoniec po častiach vmiešame vychladnený puding.FotoRecept | Margot rezy s banánovým krémom
  7. Krém na piškótu potretú džemom a odložíme do chladničky.FotoRecept | Margot rezy s banánovým krémom

 

 

2. Krém:

  1. Želatínu namočíme do studenej vody na približne 10 minút.
  2. V miske rozmiešame spolu tvaroh a práškový cukor. Ak je potrebné, rozmixujeme do hladkého krému.
  3. Zo šľahačkovej smotany odoberieme do malého hrnca približne 5 - 6 PL. Zohrejeme ju (nevaríme) a pridáme vyžmýkané plátky želatíny. Miešame, kým sa želatína rozpustí.FotoRecept | Margot rezy s banánovým krémom
  4. Za stáleho miešania všľaháme rozpustenú želatínu do tvarohu.
    Dobre prešľaháme, nech sa želatína rovnomerne dostane do celej masy.FotoRecept | Margot rezy s banánovým krémom
  5. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a primiešame k tvarohu.FotoRecept | Margot rezy s banánovým krémom
  6. Margot čokoládu nahrubo nastrúhame a primiešame do tvarohovej masy.FotoRecept | Margot rezy s banánovým krémom
  7. Tento margot krém natrieme rovnomerne na banánový krém.FotoRecept | Marg ot rezy s banánovým krémom
  8. Na vrch postrúhame druhú margot čokoládu. Pripravený koláč a odložíme ho do stuhnúť do chladničky.
  9. Zákusok uskladňujeme v chladničke.FotoRecept | Margot rezy s banánovým krémom

 

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>