NajRecept.sk Cestoviny Expres rezance soba s marinovaným lososom
Expres rezance soba s marinovaným lososom
Recept Expres rezance soba s marinovaným lososom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   22.9.2015

Expres rezance soba s marinovaným lososom

Ultra rýchly recept. Pri jeho príprave som si pripadala ako v TV show - Jamie dělá ješte rýchlejší minutky. Kým sa varí voda na cestoviny, losos sa pekne marinuje, vy medzitým nakrájate mrkvu, oblanšírujete zelenú fazuľku, lososa rýchlo osmahnete, všetko zmiešate a ani sa nenazdáte a vám sa robia hrče za ušami z toľkej dobroty.

Suroviny
150 g (japonský typ cestovín prispravený z pohánkovej múky)
rezance soba
350 g (bez kože)
losos filety
2 hrste
zelené fazuľky
1 kus
mrkva
3 PL
sójová omáčka tamari
2 - 3 PL
citrónová šťava
1 KL
trstinový cukor
podľa chuti
chilli vločky
1 strúčik
cesnak
čierny sezam
hnedý sezam
sezamový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Lososa umyjeme, zbavíme kože, nakrájame na 2 cm kocky.
  2. V miske zmiešame prísady na marinádu - sójovú omáčku, cukor, čili vločky, pretlačený cesnak a citrónovú šťavu. Ochutnáme a vyladíme chute, tak aby bola každá zastúpená rovnomerne.
  3. Do marinády dáme lososa, dobre premiešame a necháme marinovať cca 15 minút.
  4. Kým sa nám losos marinuje tak si pripravíme cestoviny. Cestoviny dáme variť podľa návodu (pozor aby sme ich nerozvarili, sú uvarené cca za 3 minútky). Scedíme, opláchneme studenou vodou a omastíme olejom aby sa nám nezlepili.
  5. V hrnci si privediem k varu vodu, osolíme a vhodíme zelené fazuľky. Asi po 3 - 5 minútach (urobíme test vidličkou) ich scedíme a ihneď schladíme.
  6. Mrkvu si nakrájame na pásiky.
  7. Namarinovaného lososa opečieme na rozohriatej panvici na strednom plameni z každej strany (povyberáme ho z marinády a vkladáme po kúskoch aby sa pekne opiekol a nezačal sa dusiť).
  8. Napokon pridáme nakrájanú mrkvu a asi po 1 minúte vlejeme zvyšnú marinádu, necháme chvíľu prebublávať.
  9. Nakoniec pridáme cestoviny, fazuľku, sezam, sezamový olej, premiešame a odstavíme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár