Talianske slané muffiny

Zdieľajte recept

Talianske slané muffiny

By 12. august 2015

Muffiny na slano inšpirované slnečným Talianskom - sušené paradajky, čierne olivy, parmezán a oregano. Už len zavrieť oči a predstaviť si to šumenie mora a hrejivé slnko.

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. V miske si zmiešame vajcia, parmezán (trocha si ho odložte aj na posypanie) a mlieko.
  2. Pridáme múku, kypriaci prášok, soľ, korenie, oregano a olivový olej a ešte 2 lyžice oleja z paradajok. Miešame cesto kým sa suroviny spoja.
  3. Olivy a paradajky nakrájame na menšie kúsky. Rúru si predhrejeme na 180 °C.
    Na muffiny je najlepšie použiť silikónové formy, klasickú veľkosť môžete zameniť aj za väčšiu a upiecť si tak mega-muffin.
  4. Na dno košíčka nalejeme cesto, vložíme zopár kúskov olív a paradajok, a zalejeme zvyškom cesta do 3/4 košíčka.
  5. Na vrch muffinu môžete ešte položiť olivu a posypať zvyšným parmezánom.
  6. Pečieme asi 20 minút do zlatista, kým vytiahneme špáradlo čisté.
  7. Necháme vychladnúť. Skladujeme v uzavretej nádobe aj niekoľko dní.

 

Talianske slané muffiny

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>