Krehké kuracie stehná

Zdieľajte recept

Krehké kuracie stehná

By 21. august 2015

Krehké kuracie stehná marinované v mandľovom nápoji,  dochutené adžikou a čerstvým tymiánom.




Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Očistené kuracie stehná som zalial mandľovým mliekom a nechal som ich odpočívať 24 hodín, počas marinovania som ich otočil asi 2 až 3 krát.

    Krehké kuracie stehná

  2. Na druhý deň som ho vložil do pekáča na nakrájanú cibuľu, cesnak, paradajky a vetvičky čerstvého tymiánu, dochutil som ho adžikou, soľou a prekvapol olivovým olejom.

    Krehké kuracie stehná

  3. Vložil som do vyhriatej rúry a piekol pri 170°C asi 52 minút.

    Krehké kuracie stehná

  4. Mäso som vybral a nechal ho odpočívať na nahriatom tanieri, vetvičky tymiánu som vyhodil, tie už svoj účel splnili.
  5. Upečenú zeleninu som rozmixoval, ale nie úplne na jemno, chcel som aby omáčka mala štruktúru, pridal som asi 150 ml mandľového nápoja a nechal som prevrieť.
  6. Potom som odstavil a pridal na hrubo nakrájnú petržlenovú vňať.
  7. Medzitým mi už zovrela voda so soľou, tak som uvaril hrubé rezance, potom som ich scedil a prelial zelenivomandľovou omáčkou. A aby som nezabudol, mäso som marinoval v mandľovom nápoji, aby bolo krehké a šťavnaté.

 

Krehké kuracie stehná

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>