NajRecept.sk Dezerty Zmrzlina Jahodový nanuk
Jahodový nanuk
Recept Jahodový nanuk
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Love.muffin    ·   5.8.2015

Jahodový nanuk

Komu je teplo? Kto sa potííííí? Kto má chuť na sviežu zmrzku z domácich jahôd? Tu je jednoduchý recept. Mne z tohto množstva vyšlo 10 nanukov. Použila som plastové i silikónové formičky.

Suroviny
1 litrovú misku
jahody
200 ml
voda
4 PL
prášový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V hrnci rozmiešame cukor vo vode, trošku povaríme, a pridáme jahody.
  2. Varíme na miernom ohni kým jahody zmäknú.
  3. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  4. Ponorným mixérom rozmixujeme na hustú kašu, ktorú ešte prepašírujeme (prelejte cez sitko ak nechcete mať jadierka).
  5. Ochutnajte a podľa potreby deslaďte medom či pridajte šťavu z citrónu.
  6. Naplníme zmesou formičky na nanuky, alebo menšie kelímky, ponoríme paličku a dáme zamraziť na noc. Mne z tohto množstva vyšlo 10 nanukov. Použila som plastové i silikónové formičky.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár