FotoRecept | Cheesecake z troch surovín

Zdieľajte recept

FotoRecept | Cheesecake z troch surovín

By 3. august 2015

Tento cheesecake je internetovým hitom posledných dní. Zaujalo ma to, že k jeho výrobe sú potrebné iba tri suroviny a to:

  • biela čokoláda,
  • mascarpone,
  • vajcia.

Samozrejme, že som musela vyskúšať. Priznávam, že tento môj vyzerá celkom inak, je to moja chyba lebo som nedodržala čas pečenia a ani teplotu. Najlepšie by sa hodila rúra s digitálnym nastavením tepoloty :)

Zmenila som aj pomer surovín. Pôvodná tortička je na priemer 15 cm formy, ja som ju robila do 20 cm formy, na chuti jej to však nič neubralo.

Cheesecake bol otestovaný mojimi kolegyňami a tie zhodne potvrdili, že sa mám podeliť o recept. Chuťovo mi pripomína Inteligentný zákusok. Vrch som dozdobil amalinovým topingom a čerstvými malinami. Stačiť však bude, ak ho iba posypete práškovým cukrom.

 


FotoRecept | Cheesecake z troch surovín





Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a roztopíme nad parou. Dno misky sa nesmie dotýkať vody. Stále miešame.
  2. Keď je čokoláda rozpustená, primiešame mascarpone.FotoRecept | Cheesecake z troch surovín
  3. Odstavíme z ohňa a pridáme žĺtka z vajec. Dobre premiešame kým sa hmota spojí.FotoRecept | Cheesecake z troch surovín
  4. Bielka vyšľaháme (môžeme pridať štipku soli) na tuhž sneh.FotoRecept | Cheesecake z troch surovín
  5. Na tri krát opatrne vmiešame do žĺtkovo-mascarpone zmesi.FotoRecept | Cheesecake z troch surovín

    FotoRecept | Cheesecake z troch surovín

  6. Tortovú formu vyložíme paierom na pečenie. Zvlášť vystrihneme kruh na spodok a potom rovný pás na boky formy tak, aby prevyšoval výšku odopínateľnej obruče formy.
  7. Nalejeme cesto do formy a pár krát jemne pokelepeme o pracovnú dosku.FotoRecept | Cheesecake z troch surovín
  8. Vložíme do plechu, do ktorého sme naliali cca 250 ml teplej vody (množstvo vody závisí od veľkosti použitého plechu).
  9. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C 15 minút.
  10. Potom teplotu znížíme na 160 °C a dopekáme ďalších 15 minút.
  11. Rúru vypneme a necháme na mriežke úplne vychladnúť.
  12. Koláč chutí výborne studený z chladničky.

 

FotoRecept | Cheesecake z troch surovín

 

FotoRecept | Cheesecake z troch surovín

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>