NajRecept.sk Chuťovky Celozrnné vafle s broskyňami, čokoládou a mätou
Celozrnné vafle s broskyňami, čokoládou a mätou
Recept Celozrnné vafle s broskyňami, čokoládou a mätou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   26.8.2015

Celozrnné vafle s broskyňami, čokoládou a mätou

Na trhu som kúpila broskyne. Len tak pre radosť, že časom ich z jem samotné alebo, že možno z nich niečo vymyslím. A aj som vymyslela. Taká fajnová mňamka sa mi podarila, že som až na seba pyšná :)

Suroviny

Vafle:

2 PL (mletý)
ľan
5 PL
voda
400 ml (rastlinné)
mlieko
štipka
soľ
215 g
celozrnná pšeničná múka
1 balenie (bezfosfátový)
prášok do pečiva
3 PL
kokosový olej

Karamelizované broskyne:

1- 2 ks
broskyne
1 PL
trstinový cukor

Kokosový krém:

1 plechovka (400 ml)
kokosové mlieko
1 ks (semiačka)
vanilkový lusk
1 PL
trstinový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Deň vopred vložíme hore dnom plechovku kokosového mlieka do chladničky.
  2. Na ďalši deň vodu zlejeme (nevylievame, použijeme na prípravu vaflí ) a pevnú časť vyšľaháme s vanilkou a cukrom. Uložíme v chladničke.
  3. K mletému ľanu pridáme 5 PL vody a necháme stáť cca 15 minút.
  4. Následne pridáme 400 ml rastlinného mlieka (ku kokosovej vode, ktorú sme si uschovali pridáme rastlinné mlieko podľa vlastného výberu), štipku soli, kokosový olej a múku zmiešanú s PDP.
  5. Dobre premiešame a vafle upečieme dochrumkava.
  6. Broskyne nakrájame na mesiačiky, dáme na dobre rozohriatu panvicu. Po asi minúte ich otočíme, počkáme kým nepustia trochu šťavy a zasypeme cukrom.
  7. Cukor necháme skaramelizovať. Odstavíme.
  8. Vafle podávame s karamelizovanými broskyňami, kokosovým krémom, poliate roztopenou čokoládou a posypané lístkami mäty.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár