NajRecept.sk Sladké jedlá Vafličky
Vafličky
Recept Vafličky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   16.7.2015

Vafličky

Ak niekedy prídem o prácu, nakúpim si vaflovače a budem chodiť po jarmokoch a trhoch a živiť sa predajom týchto chrumkačiek. Naservírujem vám ich s práve dozretým ovocím (maliny, jahody, černice, nektarinky, broskyne, atď.), preliate čokoládovým ganache, či syrupom alebo s kopčekom zmrzliny, či šľahačky. Maškrtníci neodolajú a vrátia sa pre duplu. Radšej raz ochutnať, než desaťkrát prečítať. Iné už nepečiem.

Suroviny
400 ml
polohrubá múka
2 ČL
prášok do pečiva
1/2 ČL
soľ
4 ks (oddelené)
vajce
2 PL
krupicový cukor
100 g / 4 PL (zmäknuté)
maslo
400 ml
mlieko
1 ČL
vanilkový extrakt

Ganache/Čokoládový topping:

80 ml
smotana na šľahanie
150 g (kvalitná)
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Múku preosejem a zmiešam so soľou a práškom do pečiva.
  2. Bielka vymiešam do snehu - mixérom na najvyššie obrátky presne 1 minútu.
  3. Pokračujem mixovaním žĺtkov s cukrom do peny, do ktorej pridám vanilkový extrakt, zmäknuté maslo a po vymixovaní prilejem polovicu mlieka.
  4. Následne prisypem múku a pridám zvyšné mlieko. Mixujem do hladka.
  5. Do tejto zmesi ručne vmiešam sneh z bielkov - krátko a opatrne.
  6. Pripravené cesto pečiem vo vyhriatom vaflovači.
  7. Naberám po polievkovou lyžicou a lejem do formy, ktorú najprv potriem pomocou mašlovačky kvapkou oleja. Prípadne použite olej v rozprašovači.
  8. Pečú sa do zlatista, dajme tomu minútu až dve.
  9. Podávam ideálne ihneď. Čerstvé sú chrumkavé, keď odležia príjemne zmäknú.
  10. Čokoládu a smotanu rozpustím spolu v hrnci ponorenom vo vodnom kúpeli na najnižšej teplote. Pozor nevariť, iba zohrievať.
  11. Po zmäknutí čokoládu miešam v smotane do hladka a polievam hotové vafle, palacinky a pod..
Recept na vafličky som vygooglila po zadaní kľúčových slov "original Belgian vaffle recipe". Dobrú chuť!  
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár