Utopenci

Zdieľajte recept

Utopenci

By 14. júl 2015

Chlapské jedlo, ktoré chutí aj mne. Sem - tam ho urobím, hlavne v lete, keď chystáme opekačku, grilovačku ako doplnkové jedlo. Hodí sa k pivu a dobrému čiernemu chlebu. Vyskúšala som niekoľko receptov, ale najviac nám chutí tento z varechy, od Kimla (Utopenci z Chocholnej). Recept som si už trochu pozmenila podľa našich chutí. Základom sú ale dobré, mäsové špekáčky :)

 

 

  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Uvaríme vodu s octom, pridáme soľ, cukor, olej, bobkový list, chilli, a varíme 2 minúty.
  2. Špekáčiky olúpeme, nazrežeme na polovice aby sa dali otvoriť, a do každého vložíme mesiačik cibule a plátok kyslej uhorky.
  3. Na dno pohára dáme vrstvu na mesiačiky nakrájanej cibule, baranie rohy, špekáčiky a vrstvy postupne opakujeme.
  4. Zalejeme vlažným nálevom, uzatvoríme, a necháme v chlade odležať minimálne týždeň.

A potom si už len zaprajeme dobrú chuť :)

Utopenci2
Utopenci
Utopenci1

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

5 odpovedí na Utopenci

  1. Pačes

    Čo sú kvalitné špekáčky? U nás sa už kvalitné špekážky kúpiť nedajú. Každý jeden mäsový produkt nazvaný špekáčky alebo safalátky je z (minimálne) 60% tvorený múkou, sójou, obilninami a strúhankou. Ďalších 20% sú kože a vnútornosti, cca 5% kolagén a emulgátory na spevnenie, cca 5% ostatné prísady ako korenie a pod. a zvyšných cca 10% je (nejaké) mäso.
    Ak chcete kvalitné špekáčky, tak ja napríklad takéto šmejdy nekupujem. Kúpim si špekáčky pre celiatikov. Celiatik nemôže potraviny s lepkom, tzn. nemôže múku, sóju, strúhanku, a pod. Špekáčky pre celiatikov neobsahujú ani len zlomok precenta lepku, takže sú z čistého mäsa. Samozrejme, aj v nich sú kože a vnútornosti, ale percentuálny podiel mäsa a tuku je až 95%. A to je rozdiel oproti klasickým špekáčkom…

  2. Oggy69

    Chcem sa opýtať keďže v postupe nemate spomenuté to cierne korenie kde ho mam vlastne pouzit do nalevu alebo …… Dakujem za odpoveď

    • klaura
      klaura

      Áno, všetko ide do nálevu … a dávam potom len tak do pohára pár zrniek celého čierneho korenia … Pre vzhľad … :)
      Laura

  3. Andy

    Ahojte,
    Chcem sa opytat k tym spekacikom – maju sa nakladat uvarene?
    Dakujem vopred za odpoved!

    • klaura
      klaura

      ahojky … vždy len surové špekáčiky …. zdravím … Laura

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>