Ryba v bláznivej vode

Zdieľajte recept

Ryba v bláznivej vode

By 4. júl 2015

Prinášam bláznivý taliansky recept na rybu s označením orata all´acqua pazza, v bláznivom období - nastúpila som do svojho prvého zamestnania, manžel je na služobnej ceste a ja si na všetky tieto zmeny postupne zvykám.
Recept mám z minuloročného čísla časopisu APETIT, ale skúsila som ho až teraz, teda pred týždňom, no spisujem ho pre vás až dnes - veď vravím, bláznivé obdobie. Dokonca nebude napísaný, tak ako mám zvykom vo virtuálnej kuchárskej knihe ako predchádzajúce recepty, pretože môj notebook bol chudák preinštalovaný a momentálne nemám k dispozícii svoje dokumenty či aplikácie.

Na prípravu potrebujeme veľkú panvicu s pokrievkou.

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Na panvicu nalejeme olej, rozohrejeme ho.
  2. Na rozohriaty olej položíme pražmy a opekáme 4 - 5 minút, následne otočíme a ryby posypeme na plátky nasekaným cesnakom.
  3. Ryby opekáme ešte asi 1 minútu.
  4. Potom ich posypeme nasekanou čili papričkou a do panvice pridáme umyté paradajky.
  5. Prilejeme víno, necháme ho vypariť a následne pridáme vodu, osolíme, okoreníme, priklopíme a dusíme na miernom ohni cca 15 minút.
  6. Ryby vyberieme, omáčku vrátime na oheň, pridáme scedené kapari, najemno nasekanú petržlenovú vňať a sprudka varíme 1 minútu.
  7. Rybu podávame s omáčkou a čerstvým pečivom či zemiačkami.

Ryba v bláznivej vode3

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>