Ovocné batôžky

Zdieľajte recept

Ovocné batôžky

By 3. júl 2015

Jemné cesto z ricotty,lahodný krém z mascarpone a ovocie. Naozaj výborná mňamka. Skúste si ich upiecť a dáte mi za pravdu.

Ingrediencie sú pre 6 ks.

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Ricottu vymiešame s cukrom, vajcom, soľou.
  2. Pridáme múku, prášok do pečiva a olej.
  3. Necháme postáť 10 minút. Zatiaľ si pripravíme plnku.
  4. Zmiešame mascarpone s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme tiež vajce.
  5. Odložíme do chladničky.
  6. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik na pomúčenej doske a poskladáme ako lístkové cesto (preložíme sprava doľava v 1/3 a zľava doprava rovnako, potom v tretine zdola nahor a zhora nadol).
  7. Dostaneme bochník, ktorý znovu rozvaľkáme a znovu poskladáme. Spolu tento postup opakujeme 3x.
  8. Potom cesto rozvaľkáme na rozmery cca 30x20 cm a nakrájame na 6 štvorcov 10x10 cm.
  9. Na každý štvorec položíme lyžicu mascarpone a ovocie. Ja som použila marhule rozkrojené na polovicu, ale možno použiť broskyne, slivky, ríbezle, maliny, jahody.
  10. Protilahlé rohy spojíme, zatlačíme a upečieme.

Ovocné batôžky
Ovocné batôžky1

Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to vždy štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným ochutnaným kúskom. (Carlo Peparello)


Môj blog: www.mojsladkysvet.blogspot.it

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>