Kuracie krídla na údenej paprike

Zdieľajte recept

Kuracie krídla na údenej paprike

By 2. júl 2015

Kráľovské kura som vám už spomínal, sendvič bol fajn, ale kurčiatko si najlepšie vychutnám, keď ho držím v ruke a okusujem kostičky :) Tak som ho pripravil na údenej paprike, lebo dobré kura nepotrebuje veľa korenín.

 

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

Kura

  1. Rozporcované kura som osolil a dochutil údenou paprikou, prekvapnutou olivovým olejom a čerstvo mletým čiernym korením.
  2. Porcie kuraťa som vložil do vyhriatej rúry na 53 minút a piekol som ich pri teplote 180°C.
  3. Posledných 8 minút aj pod grilom, aby chytili krásnu farbu.
  4. Pokiaľ sa kuriatko opekalo, pripravil som prílohu - špagety na šalviovom masle.

Teraz vám prezradím tajomsto. Recept sa volá "kuracie krídla.." a na fotke sú aj stehná. To preto, lebo najskôr som fotil stehná a hneď sme ich aj zjedli (boli naozaj výborné :), potom som pozrel fotky a ani jedna ma neoslovila, tak som musel fotiť nanovo a keďže ostali už len krídla, musel som aj premenovať recept.

 

Špagety

  1. Vo woku som na masle orestoval nakrájané lístky šalvie.
  2. Keď šalvia pustila vôňu a chuť (5min.) odstavil som.
  3. Medzitým sa mi už vo vode varili špagety z tvrdej pšenice, semolino. Dostať ich už všade a aj ochutené, tak som teraz kúpil paradajkové a boli výborné.
  4. Scedil som ich a dal do woku k ochutenému šalviovému maslu, pridal som aj dve lyžice vody v ktorej sa varili.
  5. Kuriatko sa už upieklo, tak som ešte spravil čerstvý šalát v medovo citrónovej marináde, naložil som kurča a špagety na tanier, prizdobil nastrúhaným syrom, najradšej mám Vršatec - naozaj výborný slovenský parmezánovitý syr

Ak chcete nasadiť tomuto jedlu zlatú korunku, podávajte so suchým bielym vínom a budete mať naozaj kráľovský obed. Dobrú chuť :)

kuracie krídla na údenej paprike 3
kuracie krídla na údenej paprike 1
kuracie krídla na údenej paprike 2

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>