NajRecept.sk Dezerty Zmrzlina Kokosovo-kardamónové nanuky s čokoládou a pistáciami (vegan)
Kokosovo-kardamónové nanuky s čokoládou a pistáciami (vegan)
Recept Kokosovo-kardamónové nanuky s čokoládou a pistáciami (vegan)
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   1.7.2015

Kokosovo-kardamónové nanuky s čokoládou a pistáciami (vegan)

Milujem domáce nanuky! Mám toľko nápadov, ale nedajú sa všetky naraz realizovať. Nedávno som robila jahodové s vanilkou a teraz tieto špeciálne z kokosového mlieka ochutené kardamónom, vanilkou a poliate čokoládou s pistáciami. Jedna slasť! Inšpiráciu mám z jedného zahraničného blogu The Sticky Fig. Tieto nanuky sú 100 % vegan, sú vyrobené z kvalitného kokosového mlieka (dbajte na to, aby to bolo čisté kokosové mlieko vyrobené iba z kokosu a vody, bez prídavkov a rôznych iných šmakulád, odporúčam značku AROY - D) a po vychladení sú namáčené v kvalitnej čokoláde a následne posypané slanými pistáciami. Túto kombináciu si jednoducho zamilujete. :) Ingrediencie sú pre 6 ks.

Suroviny
350 ml
kokosové mlieko
2 PL
trstinový cukor
3 tobolky
kardamón
1 ks
vanilkový lusk
čokoláda
(solené alebo nesolené)
pistácie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do hrnca nalejeme kokosové mlieko, pridáme cukor, rozdrvené tobolky kardamónu a dreň z vanilkového lusku a taktiež lusk.
  2. Privedieme k varu.
  3. Akonáhle začne mlieko vrieť, odstavíme, prikryjeme a necháme úplne vychladnúť.
  4. Vychladnuté mlieko precedíme a nalejeme do formičiek.
  5. Dáme zmraziť. Po zmrazení (na ďalší deň) si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme trochu vychladnúť, pistácie nasekáme nadrobno.
  6. Nanuky vyberieme z formičiek a namáčame v čokoláde (resp. namáčajú sa zle, takže špachtličkou čokoládu na ne nanesieme) a rýchlo obalíme v pistáciách, pretože čokoláda na studenom nanuku rýchlo stuhne.
  7. Poukladáme na tácku, príp. na tanier a dáme do mrazničky.
  8. Po pár sekundách sú už nanuky pripravené k papaniu :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár